Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχος ΕΕ: Μετά τη νίκη των Ταλιμπάν αυξήθηκαν οι φανατικοί τρομοκράτες στην Ευρώπη – Θα επιδιώξουν το τέλος του Δυτικού Πολιτισμού

Αξιωματούχος ΕΕ:  Μετά τη νίκη των Ταλιμπάν αυξήθηκαν οι φανατικοί τρομοκράτες στην Ευρώπη –  Θα επιδιώξουν το τέλος του Δυτικού Πολιτισμού
Aυξανόμενος αριθμός εφήβων στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης ριζοσπαστικοποιείται λόγω της αντίληψης πως η ιστορία είναι με το μέρος τους ενάντια στη Δύση
Σχετικά Άρθρα

«Η ιδέα του τέλους του Δυτικού Πολιτισμού είναι ελκυστική σε όλο και περισσότερους νέους που εντάσσονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις» τόνισε ο επικεφαλής της ΕΕ για τον τομέα της ασφάλειας Laurent Muschel.
Μιλώντας στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ΤΠΕ) και την Αντιτρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο Reichman της Herzilya, ο Muschel είπε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εφήβων στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης ριζοσπαστικοποιείται λόγω της αντίληψης πως η ιστορία είναι με το μέρος τους ενάντια στη Δύση.
Αυτή η τάση έχει αυξηθεί μάλιστα μετά τη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Τόνισε ότι η τρομοκρατία που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι «λιγότερο οργανωμένη και περιλαμβάνει περισσότερους μοναχικούς λύκους» με χαμηλότερης ποιότητας όπλα, αλλά αυτό είναι απλώς μια εξέλιξη της τρομοκρατικής απειλής από πιο συγκεντρωτική και βασισμένη σε μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Αυξάνεται η απειλή

Σημείωσε περαιτέρω ότι «η απειλή θα μπορούσε να αυξηθεί με την επιστροφή μαχητών από τη Συρία και το Ιράκ».
Πρόσθεσε δε ότι πολλοί προσπάθησαν να καταφύγουν σε Συρία και Ιράκ αλλά αποτράπηκαν.
Ο αξιωματούχος της ΕΕ προειδοποίησε, πως η ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη μέσω διαδικτύου είναι πλέον πιο επικίνδυνη και τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ένωσης για απομάκρυνση δημοσιεύσεων τρομοκρατικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον συνεχής.
Η συνεχής καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας παραμένει επίσης μια συνεχής πρόκληση και στόχος της ΕΕ, σημείωσε.
Ο Muschel εξέφρασε την ελπίδα ΕΕ και Ισραήλ να ολοκληρώσουν σύντομα διαπραγματεύσεις σχετικά με μια συμφωνία για πολύ πιο αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ασφάλειας.
Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της ΕΕ δήλωσε ότι ελπίζει ότι η συμφωνία θα «υπογραφεί τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης