Διεθνή

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τουρκία ενάντια στα πιστοποιητικά εμβολίων για τον covid 19

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τουρκία ενάντια στα πιστοποιητικά εμβολίων για τον covid 19
Κάτω από 50% το ποσοστό εμβολιασμού στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID -19 , συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εμβολίων, λέγοντας ότι οι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.
Οι διαδηλωτές οργάνωσαν τη διαμαρτυρία μετά τα νέα μέτρα που πέρασαν από την κυβέρνηση και θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου - απαιτώντας απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ COVID-19 για όσους χρησιμοποιούν αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα, καθώς και για όσους παρακολουθούν μεγάλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις.
Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πλακάτ αναφέροντας «ο τουρκικός λαός δεν θα γίνει πείραμα ινδικών χοιριδίων», «η ελευθερία δεν είναι δωρεάν. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», «το σώμα μου, είναι απόφασή μου» και «το υπουργείο Υγείας δεν είναι γραφείο εμπορίας εμβολίων».
Εκπρόσωποι 14 πολιτικών κομμάτων ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που ονομάστηκε «η μεγάλη αφύπνιση», φώναξαν συνθήματα όπως «μεγάλη παραίτηση» και «κάτω οι δολοφόνοι».
«Αυτή η πανδημία συνεχίζεται με ακόμη περισσότερους περιορισμούς στις ελευθερίες μας και δεν έχει τέλος» δήλωσε ο Erdem Boz, ένας 40χρονος προγραμματιστής λογισμικού. «Μάσκες, εμβόλια, τεστ PCR μπορεί να γίνουν όλα υποχρεωτικά. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για όλα αυτά».

Τι ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου 2021

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, όλοι οι μη εμβολιασμένοι δάσκαλοι και καθηγητές και υπάλληλοι των σχολείων υποχρεούνται να κάνουν τεστ PCR δύο φορές την εβδομάδα.
Απαιτούνται μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση δημόσια.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca είπε στο Twitter την ημέρα της διαμαρτυρίας ότι τα εμβόλια είναι «η απόλυτη λύση» και ότι η επιβολή τέτοιων κανόνων είναι «απαραίτητη».
Φωτογραφία εποχής

Κάτω από 50% το ποσοστό εμβολιασμού στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το τουρκικό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 51 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία έχουν εμβολιαστεί ήδη μια φορά στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος. Σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με δύο δόσεις δηλαδή.
Τα νέα καθημερινά κρούσματα στην Τουρκία είναι κατά μέσο όρο περίπου 23.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης