Τελευταία Νέα
Διεθνή

11η Σεπτεμβρίου: Οι συγγενείς των θυμάτων τιμούν τους ήρωες πυροσβέστες

11η Σεπτεμβρίου: Οι συγγενείς των θυμάτων τιμούν τους ήρωες πυροσβέστες
Στο Γκουαντάναμο, στο νότιο άκρο της Κούβας, κρατείται ο Khalid Shaikh Mohammed, ο οποίος υποστηρίζει ότι οργάνωσε τις φονικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία
Σχετικά Άρθρα

Οι συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου χαιρέτισαν σήμερα τους «ήρωες» που χάθηκαν το 2001, σε μια τελετή που οργανώθηκε στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο, όπου κρατείται, χωρίς να έχει καταδικαστεί ακόμη, 20 χρόνια μετά, ο αυτοανακηρυχθείς «εγκέφαλος» των επιθέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την 11η Σεπτεμβρίου 2021.
«Σε αυτή τη ναυτική βάση, περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στον κόσμο, θυμόμαστε καθημερινά τις επιθέσεις», είπε ο διοικητής του Γκουαντάναμο, Samuel White, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, στο παρεκκλήσι της βάσης.

O εγκέφαλος

Στο Γκουαντάναμο, στο νότιο άκρο της Κούβας, κρατείται ο Khalid Shaikh Mohammed,, ο οποίος υποστηρίζει ότι οργάνωσε τις φονικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία.
Εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται σε ένα κελί της φυλακής υψίστης ασφαλείας, μαζί με άλλους, που δικάζονται από έκτακτο στρατοδικείο.
Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται για δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες και, εφόσον κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί η θανατική ποινή.
Το δικαστήριο είχε διακόψει τις συνεδριάσεις λόγω της πανδημίας. Η διαδικασία ξανάρχισε αυτήν την εβδομάδα, παρουσία συγγενών των θυμάτων.

Οι διασώστες

«Υπήρξαν πολλοί ήρωες εκείνη την ημέρα", είπε η Elisabeth Barry, ο αδελφός της οποίας, ο πυροσβέστης Bill Berg, χάθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.
Η ίδια αναφερόταν στους πρώτους διασώστες που εκκένωσαν τους δίδυμους πύργους, κάποιες φορές δίνοντας τη ζωή τους.
“Σε μια από τις χειρότερες ημέρες της ιστορίας μας, είδαμε επίσης την καλύτερη όψη της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Συντρίμμια

Πυροσβεστικά οχήματα είχαν σταθμεύσει στην είσοδο του παρεκκλησίου, για να τιμήσουν τους 343 πυροσβέστες που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.
Στο εσωτερικό, στολές και αντικείμενα που βρέθηκαν στα συντρίμμια είχαν τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι.
Ο Liam Cabanas δεν είχε γεννηθεί όταν ο θείος του, ο Son, ένας μαραγκός, σκοτώθηκε στη Νέα Υόρκη.
«Το μόνο πράγμα που γαληνεύει την οικογένειά μου είναι ότι ξέρουν πως οι υπεύθυνοι είναι κλεισμένοι εδώ, στο Γκουαντάναμο και δεν θα ξανακάνουν κακό ποτέ», είπε.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης