Τελευταία Νέα
Διεθνή

George W. Bush (ΗΠΑ): Οι εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές αποτελούν τον ίδιο κίνδυνο με τους ξένους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου

George W. Bush (ΗΠΑ): Οι εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές αποτελούν τον ίδιο κίνδυνο με τους ξένους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου
Στην ομιλία, ο George W. Bush παρομοίασε τους εγχώριους εξτρεμιστές με ξένους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις ΗΠΑ πριν από 20 χρόνια.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό αποτελούν «τέκνα της ίδιας ολέθριας βούλησης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος George W. Bush στην ομιλία του για την 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNBC το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021
Ο πρώην πρόεδρος παρέθεσε μια ομιλία στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια, όπου εξιστόρησε τον ηρωισμό των επιβατών και του πληρώματος της Πτήσης 93, η οποία προσέκρουσε σε ένα χωράφι αφού οι επιβάτες και το πλήρωμά του αντιμετώπισαν τους αεροπειρατές προκειμένου να αποτρέψουν άλλη επίθεση.

Οι κίνδυνοι

Στην ομιλία, ο George W. Bush παρομοίασε τους εγχώριους εξτρεμιστές με ξένους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις ΗΠΑ πριν από 20 χρόνια.
«Έχουμε δει αυξανόμενα στοιχεία ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα μας μπορούν να προέλθουν όχι μόνο πέρα από τα σύνορα, αλλά και από τη βία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό», είπε ο .
«Υπάρχει μικρή πολιτισμική μεταξύ βίαιων εξτρεμιστών στο εξωτερικό και βίαιων εξτρεμιστών στο εσωτερικό», συνέχισε.

Πλουραλισμός και πολιτισμικοί πόλεμοι

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι οι εγχώριοι και οι ξένοι εξτρεμιστές μοιράζονται μια «περιφρόνηση για τον πλουραλισμό», μια «αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» και μια αποφασιστικότητα να προσβάλλουν τα εθνικά σύμβολα, επισήμανε αναφερόμενος στα αιματηρά επεισόδια του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου.
Ο Bush επέκρινε τηn εκδήλωση πολιτισμικών πολέμων όπως τους αποκάλεσε και στην πολιτική ζωή των ηπΑ
« Οι τότε ενότητα φαίνεται μακρινή στην εποχή μας», είπε ο Bush.
«Αρνητικές δυνάμεις φαίνεται βρίσκονται επί το έργον στο δημόσιο βίο μας, και μετατρέπουν κάθε διαφωνία σε επιχείρημα και κάθε επιχείρημα σε πολιτισμική σύγκρουση».

Το εθνικό αίσθημα

«Σε μια εποχή που το τρωθέν εθνικό αίσθημα ήταν δυνατό μίσος και βία εναντίον ανθρώπων που θεωρούνται ξένοι, είδα τους Αμερικανούς να ανανεώνουν την υποδοχή τους σε μετανάστες και πρόσφυγες», είπε ο Bush.
«Αυτό είναι το έθνος που εγω αναγνωρίζω».
Στην ομιλία του, ο Bush αναφέρθηκε επίσης τους επικριτές του πολέμου κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε ο ίδιος.

«Είμαστε ευγνώμονες»

«Τα στρατιωτικά μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία 20 χρόνια για την αντιμετώπιση κινδύνων στην πηγή τους οδήγησαν σε συζήτηση, αλλά ένα είναι σίγουρο, οφείλουμε μια διαβεβαίωση σε όλους όσοι πολέμησαν στις πρόσφατες μάχες του έθνους μας.
Προστατεύσατε τους συμπολίτες σας από τον κίνδυνο », είπε ο τέως πρόδερος.
«Υπερασπιστήκατε τις αξίες της χώρας σας και προωθήσατε τα ανθρώπινα δικαιώματα... είμαστε ευγνώμονες».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης