Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά και πάλι τις τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων η RBS

Ξεκινά και πάλι τις τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων η RBS
Την έκδοση αξιογράφων που συνδέονται με ενυπόθηκα δάνεια ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Royal Bank of Scotland, προχωρώντας σε μία τέτοια έκδοση για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος του 2007.
Η πώληση η οποία θα φτάσει τα 4,7 δισ. στερλινών, δείχνει και την σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε προϊόντα που μόλις πριν από τρία χρόνια έγιναν η αιτία να προκληθεί μία από τις μεγαλύτερες, ίσως και η μεγαλύτερη, οικονομική κρίση στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία.
Η κίνηση της RBS προκάλεσε βέβαια και επικρίσεις σχετικά με τη λογιστική αποτύπωση των προϊόντων πλέον, μετά μάλιστα και από τους νέους κανόνες που προωθεί η ομάδα των G20 και η Επιτροπή της Βασιλείας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει το χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αγοραστές αυτών των αξιογράφων είναι επενδύτες που θέλουν να έχουν έκθεση στην συγκεκριμένη αγορά (στεγαστικά δάνεια).
Μέχρι πρότινος, οι αγορές είχαν παγώσει τέτοιου είδους τιτλοποιήσεις, οι οποίες μάλιστα από τις κυβερνήσεις και από τις Κεντρικές Τράπεζες είχαν χαρακτηριστεί ως “τοξικές”. Όπως πολλές αμερικανικές τράπεζες, έτσι και οι βρετανικές είχαν “εξαρτηθεί” από τις εν λόγω τιτλοποιήσεις, καθώς προσφέρουν γρήγορα εύκολο κέρδος ενώ ανατροφοδοτούν και τις χορηγήσεις στην αγορά ακινήτων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης