Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Από την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε μία αθώα οικογένεια

New York Times: Από την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε μία αθώα οικογένεια
O στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιδρομή με drone εναντίον ενός οχήματος που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι ήταν βόμβα του ISIS
Σχετικά Άρθρα

Από το αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 29 Αυγούστου 2021 στο Αφγανιστάν δολοφονήθηκε μία αθώα οικογένεια, αποκαλύπτουν οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιδρομή με drone εναντίον ενός οχήματος που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι ήταν βόμβα του ISIS και αποτελούσε άμεση απειλή για χιλιάδες ανθρώπους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι «στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι δεν γνώριζαν την ταυτότητα του οδηγού του αυτοκινήτου όταν επιτέθηκε το drone, αλλά τον θεώρησαν ύποπτο βάσει μίας εικασίας πως επισκέφθηκε χώρο που ανήκει στον ISIS και φόρτωσε στο όχημα εκρηκτικά».
Στην πραγματικότητα ο άτυχος οδηγός μετέφερε μπουκάλια νερού, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Δέκα νεκροί από το πλήγμα

Σύμφωνα με τους Times, οδηγός ήταν ο Zemari Ahmadi επί χρόνια εργαζόμενος σε αμερικανική οργάνωση στο Αφγανιστάν.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι μετακινήσεις του Zemari εκείνη τη μέρα, περιελάμβαναν τη μεταφορά συναδέλφων από και προς την εργασία.
Ενώ ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να σκότωσε τρεις πολίτες, οι Times αποκαλύπτουν ότι σκότωσε 10, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, σε ένα πυκνό συγκρότημα κατοικιών.
times_1.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης