Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη – σοκ: Τα υγιή αγόρια κινδυνεύουν περισσότερο από μία παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer, παρά από τον ίδιο τον Covid

Μελέτη – σοκ: Τα υγιή αγόρια κινδυνεύουν περισσότερο από μία παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer, παρά από τον ίδιο τον Covid
Είναι πιθανότερο να εισαχθούν στο νοσοκομείο με μια παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά παρά από τον ίδιο τον Covid, υ
Σχετικά Άρθρα

Τα υγιή αγόρια κινδυνεύουν περισσότερο από παρενέργεια του Pfizer παρά από τον ίδιο τον Covid, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Είναι πιθανότερο να εισαχθούν στο νοσοκομείο με μια σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά παρά από τον ίδιο τον Covid, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Με βάση τα ιατρικά δεδομένα, τα αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα έχουν τέσσερις έως έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο από το να καταλήξουν στο νοσοκομείο με Covid σε διάστημα τεσσάρων μηνών.
Τα περισσότερα παιδιά που βίωσαν τη σπάνια παρενέργεια είχαν συμπτώματα λίγες μέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, αν και παρόμοια παρενέργεια παρατηρήθηκε και με το εμβόλιο της Moderna.
Περίπου το 86% των αγοριών με την παρενέργεια αυτή, χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τα ποσοστά

Ο Saul Faust , καθηγητής παιδιατρικής ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι τα ευρήματα φαίνεται να δικαιολογούν την προσεκτική προσέγγιση που υιοθέτησε η επιτροπή εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εμβολιασμό των εφήβων.
Η βρετανική επιτροπή δεν συνέστησε τον εμβολιασμό υγιών παιδιών 12 έως 15 ετών, αλλά παρέπεμψε το θέμα στους επικεφαλής των υγειονομικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται να λάβουν την τελική απόφαση την επόμενη εβδομάδα.
Τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον Covid ή που ζουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν επιλεγεί στη Βρετανία για εμβολιασμό.,
Στην τελευταία μελέτη, η γιατρός Tracy Hoeg στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και οι συνεργάτες της ανέλυσαν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τα εμβόλια για τον Covid σε παιδιά 12 έως 17 ετών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021 στις ΗΠΑ.
Εκτιμούν ότι το ποσοστό μυοκαρδίτιδας μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech μπορεί να είναι 162,2 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών και 94 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 16 έως 17 ετών.
Τα ανάλογα ποσοστά για τα κορίτσια ήταν 13,4 και 13 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, αντίστοιχα.
Με τα τρέχοντα ποσοστά μόλυνσης στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος να μεταφερθεί ένας υγιής έφηβος στο νοσοκομείο με Covid τις επόμενες 120 ημέρες είναι περίπου 44 ανά εκατομμύριο, ανέφεραν.


boys.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης