Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω Covid 11 φορές περισσότερο από τους εμβολιασμένους

CDC: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω Covid 11 φορές περισσότερο από τους εμβολιασμένους
Νέα στοιχεία παρουσίασε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το CDC

Εντεκαπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό συγκεντρώνουν οι ανεμβολίαστοι έναντι των εμβολιασμένων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε ο Οργανισμός, οι ανεμβολίαστοι είναι μακράν πιο απροστάτευτοι και ευαίσθητοι απέναντι στη νόσο COVID-19 από τους πλήρως ανεμβολιασμένους. 
H νέα μελέτη του CDC, που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, καταγράφει περισσότερα από 615.000 κρούσματα COVID-19, νοσηλείες και θανάτους στις ΗΠΑ από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου, σε 13 διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Σε γενικές γραμμές, η έρευνα έδειξε ότι οι μη εμβολιασμένοι αντιστοιχούσαν στην πλειονότητα των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο - ακόμη και στο τέλος του καλοκαιριού, όταν η παραλλαγή Delta ήταν κυρίαρχη.
Κατά την πρώτη περίοδο της μελέτης, από τις 4 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου, τα μη εμβολιασμένα άτομα αντιπροσώπευαν το 95% των περιπτώσεων, το 93% των νοσηλειών και το 92% των θανάτων.613b7d5ba30aeb0018b4ed4f.jpg

Προηγούμενη μελέτη του CDC που βασίστηκε σε δεδομένα από μόλις 43.127 κρούσματα covid στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid και 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με τον ιό.
Περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα CDC.
«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», δήλωσε ο Walensky.
«Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την πανδημία».
Η μελέτη θα δημοσιευθεί στην επερχόμενη Εβδομαδιαία Έκθεση για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα την Παρασκευή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης