Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ΠΟΥ: Το εμβόλιο από μόνο του δεν μπορεί να σταματήσει την πανδημία covid

Παραδοχή ΠΟΥ: Το εμβόλιο από μόνο του δεν μπορεί να σταματήσει την πανδημία covid
Τα νέα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη της covid έχουν αλλάξει τα δεδομένα είπε ο Hans Kluge
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε ο Hans Kluge, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη.
Όπως είπε, τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έχουν μειώσει το ενδεχόμενο επίτευξης συλλογικής ανοσίας.
«Να αναμένουμε πλέον μια προσαρμογή στις στρατηγικές εμβολιασμού» κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιπλέον δόσεις είπε ο Kluge, ο οποίος σε παλιότερες δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι «η πανδημία θα τελειώσει όταν έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70%» του παγκόσμιου πληθυσμού.

Άλλαξαν τα δεδομένα οι μεταλλάξεις

Ερωτηθείς αν αυτός ο στόχος εξακολουθεί να ισχύει ή αν θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό, ο Kluge απάντησε ότι τα νέα, παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικά, κυρίως το Δέλτα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
«Τότε, τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι το στέλεχος Δέλτα, το οποίο είχε πρωτοεντοπιστεί στην Ινδία είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται, δεν υπήρχαν τόσα παραλλαγμένα, πιο μεταδοτικά στελέχη.
Οπότε πιστεύω ότι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικός στόχος του εμβολιασμού είναι πρώτα απ’ όλα να εμποδίσει τις σοβαρές μορφές της νόσου και τον θάνατο», υπογράμμισε ο Kluge.
Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, μοιάζει πλέον δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία μόνο μέσω των εμβολίων, όμως αυτά παραμένουν κρίσιμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης