Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Θέμα χρόνου το αίτημα για την χρήση του εμβολίου κατά της covid στα παιδιά 5 – 11 ετών

Pfizer: Θέμα χρόνου το αίτημα για την χρήση του εμβολίου κατά της covid στα παιδιά 5 – 11 ετών
Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται σε ανθρώπους άνω των 12 ετών
Σχετικά Άρθρα

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση αιτήματος από τις Pfizer/BioNTech προκειμένου να επιτραπεί η χορήγηση του εμβολίου της κατά της covid και στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
«Τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δοκιμής μας σε παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών στις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο και θα ζητήσουμε έγκριση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, επίσης εδώ στην Ευρώπη» αναφέρει σε δηλώσεις της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η διευθύντρια ιατρικού τμήματος της BioNTech, Oezlem Tuereci.
Σύμφωνα με την Tuereci, τα τελικά στάδια παραγωγής προσαρμόζονται ώστε το εμβόλιο να περιλαμβάνει χαμηλότερη δόση, ειδική για τα παιδιά, από το κλασικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Pfizer.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin αναφέρει και αυτός στο Spiegel πως «τα πρώτα δεδομένα των κλινικών μελετών ετοιμάζονται προκειμένου να ενταχθούν στη σχετική αίτηση», υποστηρίζοντας πως «τα πράγματα φαίνονται καλά» και ότι «πηγαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα».
Σημειώνεται ως σήμερα, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης