Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕasyJet: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς - Προς ΑΜΚ 1,7 δισ. δολ.

ΕasyJet: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς - Προς ΑΜΚ 1,7 δισ. δολ.
Πρόταση εξαγοράς απέρριψε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet
Πρόταση εξαγοράς απέρριψε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet, η οποία σχεδιάζει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,7 δισ. δολ. μέσω των μετόχων.
Η EasyJet θα προχωρήσει στην άντληση κεφαλαίων, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς παλεύει να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Βουτιά» για τη μετοχή

H μετοχή της EasyJet υποχωρεί 9%.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δεν αποκάλυψε τον «μνηστήρα», αλλά ανέφερε ότι η πρόταση εξαγοράς υποτίμησε ουσιαστικά τις δραστηριότητές της και ο δυνητικός πλειοδότης είχε δηλώσει έκτοτε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για μια συμφωνία.
Μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα δήλωσε στο Reuters ότι η προσέγγιση έγινε από την ανταγωνίστρια Wizz Air, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η EasyJet στοχεύει να αποσπάσει  μερίδιο αγοράς από παραδοασικούς αερομεταφορείς όπως η British Airways της IAG και η Air France-KLM, καθώς αποσύρουν τις πτήσεις μικρών αποστάσεων.
Αντιμετωπίζει όμως έντονο ανταγωνισμό από τους την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και τη Wizz Air, καθώς και οι δύο έχουν ανακάμψει ταχύτερα έναντι της easyJet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης