Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Associated Press αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση περί fake news σχετικά με θεραπεία με φάρμακο κατά του covid

Το Associated Press αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση περί fake news σχετικά με θεραπεία με φάρμακο κατά του covid
Πάντως η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να επιμείνει στην εύρεση ενός φαρμάκου για την θεραπεία του κορωνοϊού. Δεν είναι τα εμβόλια μονόδρομος στην πανδημία

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την χρήση του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη σχετικά με την κατοπολέμηση της Covid 19. Ενώ το φάρμακο βρίσκεται ακόμη σε κλινικές δοκιμές, νοσοκομείο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το χορηγεί κανονικά σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.
Την ίδια ώρα, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναγκάστηκε να εκδώσει μια διόρθωση αφού ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το 70% των κλήσεων στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ αφορούσαν άτομα που έλαβαν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19.

Ο πραγματικός αριθμός ήταν μόλις 2%

Από το AP :

«Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου 2021, σχετικά με άτομα που παίρνουν φάρμακα για να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν τον κορονοϊό, το Associated Press ανέφερε εσφαλμένα με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας του Μισισιπή ότι το 70% των πρόσφατων κλήσεων στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων του Μισισιπή ήταν από άτομα που είχαν λάβει ιβερμεκτίνη για να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν το COVID-19.
Ο επιδημιολόγος Δρ Byers δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των κλήσεων για έλεγχο δηλητηριάσεων σχετικά με την ιβερμεκτίνη ήταν περίπου 2%. Είπε για τις κλήσεις που αφορούσαν την ιβερμεκτίνη, το 70% ήταν από άτομα που είχαν καταπιεί την κτηνιατρική έκδοση του φαρμάκου ».

Η περίπτωση της Αυστραλίας

Την ίδια χρονική περίοδο γράφει ο Guardian, κλινική της Μελβούρνης προσφέρει ιβερμεκτίνη παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί ως θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Μια κλινική στα ανατολικά προάστια της Μελβούρνης προσφέρει στους ασθενείς συνταγές για το αντιπαρασιτικό φάρμακο ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του Covid-19, παρά την έλλειψη στοιχείων για τη χρήση του στη θεραπεία του ιού.
Η κλινική δημιούργησε μια ειδική διαδικτυακή σελίδα για να υποβάλει αίτηση για διαβούλευση για να συνταγογραφηθεί το φάρμακο για τη θεραπεία του Covid-19 στον ιστότοπό της.
Η κλινική λέει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα δοθεί συνταγή για ιβερμεκτίνη και θα εξαρτηθεί από την εκτίμηση κινδύνου σε θέματα όπως η τοποθεσία, η εργασία, η επαφή με θετικά άτομα με Covid και το ιατρικό ιστορικό.
Η κλινική καταχωρήθηκε ως σημείο έκθεσης στην κατηγορία 1 την Τρίτη, μετά από κρούσμα θετικού Covid που παρακολούθησε στις 2 Σεπτεμβρίου. Ένας τηλεφωνητής στο ABC Melbourne την Τετάρτη, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως εργαζόμενος στο νοσοκομείο, εξέφρασε ανησυχία για τους ανθρώπους που έλαβαν το φάρμακο, δηλώνοντας ότι ορισμένοι είχαν «αρνητικά αποτελέσματα» και έπρεπε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.
Η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί μόνο για χρήση στην Αυστραλία για ιατρικά θέματα όπως ψώρα και λοιμώξεις από σκουλήκια. Οι ιατροί μπορούν νόμιμα να συνταγογραφήσουν το φάρμακο αλλά η Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών έχει συστήσει να μην χρησιμοποιείται το φάρμακο για τη θεραπεία του Covid-19 εκτός κλινικών κλινικών δοκιμών.
Πάντως η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να επιμείνει στην εύρεση ενός φαρμάκου για την θεραπεία του κορωνοϊού. Δεν είναι τα εμβόλια μονόδρομος στην πανδημία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης