Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz (Columbia): Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψει ο Powell τη Federal Reserve… κάνει τα ίδια λάθη με τον Greenspan

Stiglitz (Columbia): Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψει ο Powell τη Federal Reserve… κάνει τα ίδια λάθη με τον Greenspan

Η τετραετής θητεία του Powell ως προέδρου λήγει τον Φεβρουάριο

Να μην ανανεώσει τη θητεία του Jerome Powell στην ηγεσία της Federal Reserve, καλεί ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Columbia, Joseph Stiglitz, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

«Οι άνθρωποι έδωσαν στον Powell πολλά μπράβο επειδή υποστήριξε την οικονομία μέσω της πανδημίας ... Από τη μία πλευρά συμφωνώ με αυτό», δήλωσε ο Stiglitz.
«Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει.
Σχεδόν οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα έκανε κάτι παρόμοιο », δήλωσε ο Stiglitz.

Ποιον προτείνει ο Stiglitz

"Η κυβέρνηση Biden θα εκπληρώσει αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας της;... Αν ναι τότε στη Fed δεν πρέπει να είναι ο Powell", δήλωσε ο Stiglitz, αποκαλώντας τον Lael Brainard "έναν προφανή υποψήφιο ", ο οποίος θα είχε μια ισχυρότερη στάση για να ωθήσει τη Fed να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για το κλίμα και, αναμφισβήτητα, να ανεχτεί περισσότερο πληθωρισμό προκειμένου να ενισχύσει την απασχόληση.
Η τετραετής θητεία του Powell ως προέδρου λήγει τον Φεβρουάριο.
Ορισμένοι υποστηρικτές του Biden που παρακολουθούν πιο στενά τη Fed έχουν υποστηρίξει ότι θα πρέπει να έχει μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει μια αλλαγή πολιτικής που δίνει μεγαλύτερο βάρος στην ενίσχυση της απασχόλησης και να επιδιώξει μεγαλύτερο κίνδυνο πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης