Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ ζητάει να διερευνηθούν οι παρενέργειες των εμβολίων στις γυναίκες

To Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ ζητάει να διερευνηθούν οι παρενέργειες των εμβολίων στις γυναίκες
Υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές μεταξύ των γυναικών που ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί αλλαγές στον έμμηνο κύκλο τους μετά τη λήψη του εμβολίου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ στις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει συμπληρωματικές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1,67 εκατομμυρίων δολαρίων σε πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα για τη διερεύνηση των πιθανών σχέσεων μεταξύ του εμβολιασμού COVID-19 στις γυναίκες και πως επηρεάζεται ο κύκλος περιόδου.
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αναφορών μεταξύ των γυναικών που ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί αλλαγές στον έμμηνο κύκλο τους μετά τη λήψη του εμβολίου.
Αυτές οι αλλαγές κυμαίνονται από ακανόνιστες ή χαμένες περιόδους έως αυξημένη αιμορραγία, μεταξύ άλλων.
Τον Φεβρουάριο 2021, η Kate Clancy, ιατρός, μοιράστηκε τη δική της εμπειρία στο Twitter αφηγούμενη μια ασυνήθιστη επιβάρυνση με εμβόλιο Moderna.
Η ανάρτηση κατακλύστηκε από απαντήσεις από άλλους που μοιράστηκαν ανάλογες εμπειρίες.
Οι επιχορηγήσεις από τα NIH υποστηρίζουν την έρευνα για να καθοριστεί εάν τέτοιες αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί μπορεί να σχετίζονται με τον ίδιο τον εμβολιασμό COVID-19 και πόσο διαρκούν αυτές οι μεταβολές.
Οι επιχορηγήσεις δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον.
Οι επιχορηγήσεις χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Παιδιού Eunice Kennedy Shriver (NICHD) και το Γραφείο Έρευνας για την Υγεία των Γυναικών του NIH.
Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν εφαρμογές παρακολούθησης της εμμήνου ρύσης καθώς και υπάρχοντα δεδομένα για να αξιολογήσουν τις πιθανές επιπτώσεις του εμβολιασμού COVID-19 στην συμπεριφορά της εμμήνου ρύσης μεταξύ γεωγραφικά, λετικά και εθνοτικά διαφορετικών πληθυσμών.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν ανοσολογικά και ορμονικά χαρακτηριστικά στο αίμα και θα πάρουν δείγματα ιστών και σάλιου από τους συμμετέχοντες πριν και μετά τον εμβολιασμό τους.

Η NIH σημείωσε ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν προσωρινές αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως το άγχος που σχετίζεται με την πανδημία, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που σχετίζονται με την πανδημία και η μόλυνση με τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19.

«Αυτές οι αυστηρές επιστημονικές μελέτες θα βελτιώσουν την κατανόησή μας για τις πιθανές επιπτώσεις των εμβολίων COVID-19 στην εμμηνόρροια, δίνοντας στους ανθρώπους που έχουν έμμηνο ρύση περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένουν μετά τον εμβολιασμό και ενδεχομένως μειώνοντας την καχυποψία για τον εμβολιασμό.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 με τις ανωμαλίες της έμμηνου ρύσεως, αν και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν διεξάγει επί του παρόντος περαιτέρω έρευνα για τα 2.089 περιστατικά «εμμηνορροϊκής παρατυπίας» που συνδέονται με τα εμβόλια και τις παρενέργειες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης