Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Καμία αισιοδοξία από την κυβέρνηση Ταλιμπάν – Υποτονικές αντιδράσεις από Κίνα, Ιαπωνία

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Καμία αισιοδοξία από την κυβέρνηση Ταλιμπάν – Υποτονικές αντιδράσεις από Κίνα, Ιαπωνία
Είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε επικοινωνία με τους ηγέτες της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν υποστηρίζει η Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Υποτονικές είναι οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη των Ταλιμπάν, χωρίς τη συμμετοχή γυναικών ή ανεξάρτητων προσώπων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, δεν έκρυψε ωστόσο τις διαθέσεις του, υπογραμμίζοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν προσφέρει κάποιου είδους αισιοδοξία.
«Η ανακοίνωση μιας μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή άλλων ομάδων και η χθεσινή βία κατά των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων στην Καμπούλ δεν είναι ενδείξεις που δίνουν λόγους για αισιοδοξία» είπε ο Maas, ο οποίος υπογράμμισε πως η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να συνομιλήσει με τους Ταλιμπάν.
Όπως είπε ο Maas, «το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει τριπλή κρίση».
«Και αν μια νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να τρέξει τις κρατικές υποθέσεις, υπάρχει μια απειλή οικονομικής κατάρρευσης μετά την πολιτική με ακόμη πιο μεγάλες ανθρωπιστικές συνέπειες» ανέφερε ο Maas.

Τι λέει η Κίνα

Υποτονική ήταν η αντίδραση της Κίνας, η οποία υποστηρίζει πως ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι απαραίτητο βήμα προς την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.
«Ελπίζουμε ότι οι νέες αρχές του Αφγανιστάν θα ακούνε τους ανθρώπους από όλες τις φυλές και τις φατρίες ώστε να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του ίδιου του λαού και οι προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας
Η Κίνα είναι έτοιμη να διατηρήσει επικοινωνία με τους ηγέτες της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, επισημαίνοντας ότι η Κίνα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Αφγανιστάν.

Ιαπωνία: Ναι στο διάλογο

Από την πλευρά της η Ιαπωνία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τους Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας πως παρακολουθεί τις ενέργειες των Ταλιμπάν και ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την ασφάλεια πολιτών στο Αφγανιστάν.
«Μέσω διαφόρων προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένου πρακτικού διαλόγου με τους Ταλιμπάν, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των Ιαπώνων υπηκόων και των ντόπιων, μελών του προσωπικού που παραμένουν» δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης