Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz – Στο επίκεντρο τα δομημένα ομόλογα στις ΗΠΑ

tags :
Στο μικροσκόπιο των αρχών ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz – Στο επίκεντρο τα δομημένα ομόλογα στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αγωγές γύρω από τα Structured Alpha Funds της Allianz Global Investor, τα οποία απευθύνονταν σε αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία
Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών βρίσκεται η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γερμανίας, η Allianz, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.
Η έναρξη της έρευνας έρχεται, μάλιστα μετά από ένα πλήθος αγωγών από επενδυτές για τα Structured Alpha Funds και τις σχετικές έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως με 2,4 τρισ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση, μέσω της Pimco και της Allianz Global Investors, η οποία διαχειρίστηκε τα κεφάλαια που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών.

Τι αναζητά η BaFin

Η έρευνα της γερμανικής χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής BaFin αφορά τον βαθμό στον οποίο στελέχη της Allianz εκτός του τμήματος αμοιβαίων κεφαλαίων είχαν γνώση ή συμμετείχαν σε γεγονότα που οδήγησαν τα αμοιβαία κεφάλαια να καταγράψουν ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επί του παρόντος η έρευνα βρίσκεται σε φάση διερεύνησης γεγονότων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι αγωγές γύρω από τα Structured Alpha Funds της Allianz Global Investor, τα οποία απευθύνονταν σε αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία.
Η αξία των κεφαλαίων αυτών υποχώρησε ακόμη και κατά 80% ή και περισσότερο.
Οι απώλειες ήταν τόσο ακραίες που η Allianz έκλεισε τον Μάρτιο του 2020 δύο αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία στο τέλος του 2019 είχαν αξία 2,3 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης