Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εντός του 2021 η έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της Tesla για το εργοστάσιο μπαταριών στο Βερολίνο

Γερμανία: Εντός του 2021 η έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της Tesla για το εργοστάσιο μπαταριών στο Βερολίνο

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο μπαταριών στο Γκρούνεχαϊντ κοντά στο Βερολίνο για να συμπληρώσει τη σχεδόν ολοκληρωμένη μονάδα ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Σχετικά Άρθρα

Στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα αποφασίσει η γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά το ύψος της επιδότησης που θα δώσει στη Tesla για το εργοστάσιο μπαταριών το οποίο έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει κοντά στο Βερολίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Ιανουάριο ένα πλάνο που περιλαμβάνει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην Tesla, τη BMW κ.ά, για να ενθαρρύνει την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και να βοηθήσει τις χώρες-μέλη να μειώσουν τις εισαγωγές από την ηγέτιδα της βιομηχανίας του κλάδου, την Κίνα.

Το σχέδιο της ΕΕ και η επένδυση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έγκριση της ΕΕ για το έργο Ευρωπαϊκής Καινοτομίας για Μπαταρίες, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εταιρείες, είναι συνέχεια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μπαταρίες, με στόχο την υποστήριξη της βιομηχανίας κατά τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.
Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Γκρούνεχαϊντ κοντά στο Βερολίνο για να συμπληρώσει τη σχεδόν ολοκληρωμένη μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ίδια τοποθεσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Ταμείο Ανάκαμψης

Το ασυνήθιστα μεγάλο ύψος επένδυσης σημαίνει ότι η Tesla μπορεί να υπολογίζει σε κρατικές επιδοτήσεις της Γερμανίας ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η εφημερίδα Tagesspiegel την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.
Το δημοσίευμα επικαλείται αποκάλυψη του Business Insider, σύμφωνα με την οποια η Tesla θα λάβει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τη Γερμανία για τη δημιουργία του εργοστασίου μπαταριών κοντά στο Βερολίνο.

Διαβουλεύσεις

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστικό ποσό, καθώς, οι συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι μια τελική απόφαση είναι πιθανή πριν από το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Elon Musk, τον Αύγουστο, δήλωσε ότι ελπίζει πως τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο εργοστάσιο του Γκρούνεχαϊντ θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο ή λίγο αργότερα.

5dcd8a843afd376252300557.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης