Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ αποκαλύπτει ένα δυστοπικό μέλλον - Νέες απειλές για lockdown και περιορισμούς, παρά τους συνεχείς εμβολιασμούς

Το Ισραήλ αποκαλύπτει ένα δυστοπικό μέλλον  - Νέες απειλές για lockdown και περιορισμούς, παρά τους συνεχείς εμβολιασμούς
Νέες προειδοποιήσεις από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την επιβολή lockdown, παρά τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου έναντι του Covid
Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ήδη τις ενισχυτικές δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer και αρχίζει τις προετοιμασίες και για την… 4η δόση, η απειλή του lockdown δεν έχει απομακρυνθεί πάνω από τη χώρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργού να επαναφέρει την προειδοποίηση για πλήρη αποκλεισμό, αν και έχει αναγνωρίσει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή που θα φτωχοποιούσε τον πληθυσμό.
Την ίδια ώρα στο Ισραήλ, όπου έχουν λάβει την ενισχυτική δόση πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες, έχουν αρχίσει προετοιμασίες για την 4η δόση, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής της χώρας για τον Covid, λέγοντας μάλιστα πως η ζωή θα κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς στο μέλλον.

Περιοριστικά μέτρα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftalli Bennett υποστήριξε την Κυριακή (5/9/2021) πως η κυβερνητική προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιασμού έναντι του Covid θα πρέπει να βοηθήσει τη χώρα να αποφύγει την καραντίνα με αφορμή και την επερχόμενη περίοδο των διακοπών για το νέο εβραϊκό έτος το Rosh Hashanah που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου .
Η περίοδος των διακοπών χαρακτηρίζεται από παραδοσιακές οικογενειακές συγκεντρώσεις ενώ οι συναγωγές γεμίζουν από πιστούς.
Η ισραηλινή κυβέρνηση επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα και καλεί τις οικογένειες να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.
Και οι προσευχές στη συναγωγή θα περιορίζονται σε μικρές ομάδες εμβολιασμένων.
τα μη εμβολιασμένα παιδιά δεν πρέπει να μεταφέρονται στις συναγωγές.

Φτωχοποίηση το lockdown

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett αποκάλυψε επίσημα τη στρατηγική της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook στις 14 Αυγούστου 2021:
Θα πρέπει να αποφύγουμε την καραντίνα – lockdown με σχεδόν οποιοδήποτε κόστος για να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία
«Ο στόχος μας είναι απλός», έγραψε ο Bennett, «να διατηρήσουμε την υγεία των πολιτών του Ισραήλ διατηρώντας παράλληλα και το οικονομικό μέλλον του κράτους του Ισραήλ.
«Ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Υπάρχουν όμως και άλλες σκέψεις, συμπεριλαμβανομένης της διαβίωσης των Ισραηλινών πολιτών, της εκπαίδευσης των Ισραηλινών παιδιών και της διατήρησης του οικονομικού μέλλοντος του Ισραήλ», τονίζοντας ότι νέο lockdown στο Ισραήλ θα συμβεί μόνο ως «έσχατη λύση».

Συνεχείς εμβολιασμοί – Αυτή θα είναι η ζωή από εδώ και πέρα

Ο επικεφαλής της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου, ο αποκαλούμενος και «εθνικός τσάρος του κορωνοϊού» Salman Zarka, κάλεσε τις αρχές να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη χορήγηση και τέταρτης δόσης εμβολίου.
O Zarka ξεκαθαρίζει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει με την πολύ απλοϊκή στρατηγική «περισσότερες δόσεις εμβολίων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην εφημερίδα Times of Israel.
«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», δήλωσε ο Salman Zarka.
Δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν οι τέταρτες δόσεις.

Ανανέωση και του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι το αμφιλεγόμενο σύστημα «Green Pass» ή πιστοποιητικά εμβολιασμού πιθανότατα θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να «επικαιροποιείται» επ 'αόριστον.
Ήδη οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως αυτή η μορφή «πιστοποιητικού εμβολιασμού» που δίνει στον κάτοχο του το δικαίωμα εισόδου σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και δημοσιεύει χώρους λατρείας, υπόκειται σε λήξη ανάλογα με το αν ο κάτοχός του λαμβάνει τη νέα δόση.
Δηλαδή το Green Pass δεν θα έχει ισχύ για όλους όσοι έχουν λάβει την τρίτη αλλά όχι την τέταρτη δόση.

Ρεκόρ κρουσμάτων


Το Ισραήλ ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς, συνεχίζει να κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.
Σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τα 10.000 ημερησίως και αυτός είναι ένας λόγος που χώρες όπως η Σουηδία απαγόρευσαν σε ισραηλινούς εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ενώ και η ΕΕ έχει εκδώσει προειδοποίηση.
Βέβαια υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το Ισραήλ, ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς και με πάνω από 2,5 εκατ πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις Pfizer, καταγράφει κρούσματα ανά 1 εκατ κατοίκους που την φέρνουν στην πρώτη θέση διεθνώς.
Μάλιστα διάχυτη είναι η ανησυχία, πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, λόγω των συγκεντρώσεων για το νέο εβραϊκό έτος.

Η εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 αποδίδεται σε τρεις βασικές πηγές

1)Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το Ισραήλ ζήτησε από τους γονείς να ελέγξουν με tests τα παιδιά.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε περίπου 5.000 με 6.000 κρούσματα ημερησίως ωστόσο το 99,999% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι επί της ουσίας τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19.

2)Πριν να ξεκινήσουν τα tests στα παιδιά τα κρούσματα ήταν 4.500 με 5.000, ωστόσο από την μια μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με 3 δόσεις – ειδικά οι ευπαθείς ομάδες – οπότε όπως αναφέρει το Hebrew University τις προσεχείς εβδομάδες οι βαριές νοσηλείες θα υποχωρήσουν κάτω από 500.
Από την άλλη όμως μεγάλο μέρος του πληθυσμού τόσο μεταξύ εμβολιασμένων αλλά και ανεμβολίαστων είχε προηγηθεί η φυσική ανοσία.
Όπως μάλιστα αποδείχθηκε από μια μελέτη σταθμό στα ιατρικά χρονικά λόγω της συμμετοχής καθώς το δείγμα προσέγγισε το 1 εκατ η φυσική ανοσία που αποκτάει ένας άνθρωπος εφόσον νοσήσει από covid 19 είναι από 13 έως 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια της Pfizer.

3)Η εμπειρία από το Ισραήλ απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν και πεθαίνουν.
Από τους 606 πολίτες που πέθαναν από covid 19 στο Ισραήλ τον Αύγουστο 2021, το 61% ήταν εμβολιασμένοι και από τους βαριά νοσούντες συνολικά 654, το 59% είναι επίσης εμβολιασμένοι.
Οπότε είναι μύθος ότι οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι και οι ανεμβολίαστοι επιρρεπείς σε όλα και κινδυνεύουν.
israeli_b.JPG


4_55.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης