Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων οι Ταλιμπάν το έχουν ρίξει στο... πορνό - Γιατί διαδήλωσαν γυναίκες

Αφγανιστάν: Εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων οι Ταλιμπάν το έχουν ρίξει στο... πορνό - Γιατί διαδήλωσαν γυναίκες
Διαδήλωσαν γυναίκες στη Χεράτ υπέρ του σχολείου: Θα βάλουμε μπούρκα, αφήστε τα κορίτσια μας να πάνε σχολείο κανονικά φωνάζουν στους Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα
Εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων της νέας ηγεσίας του Αφγανιστάν και την ώρα που οι επικεφαλείς των μαχητών να ζητούν από ΗΠΑ και ΔΝΤ να τους απελευθερώσουν τα κρατικά κεφάλαια και τον χρυσό, για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, η ηγετική ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη διαδήλωση από... γυναίκες, ενώ οι μαχητές αναζητούν Αφγανές... αμαρτωλές σε πορνό ιστοσελίδες προκειμένου να τις τιμωρήσουν.

Διαδήλωση υπέρ του σχολείου: Θα βάλουμε μπούρκα, αφήστε τα κορίτσια μας να πάνε σχολείο!

Δεκάδες γυναίκες  βγήκαν στους δρόμους της πόλης Χεράτ φωνάζοντας στους Ταλιμπάν ότι «θα είναι υπάκουες και θα φορέσουν μπούρκα αρκεί τα κορίτσια τους να επιτρέψουν στα κορίτσια τους να πάνε κανονικά στο σχολείο» όπως αναφέρει η Daily Mail.
Σύμφωνα με τους κανόνες των Ταλιμπάν, στις γυναίκες και τα κορίτσια απαγορεύεται η εκπαίδευση και η απασχόληση ενώ δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι χωρίς έναν άντρα συγγενή τους υπό την αυστηρή ερμηνεία του νόμου της σαρία.
Η Χεράτ, αρχαία πόλη του δρόμου του μεταξιού κοντά στα ιρανικά σύνορα, αποτελεί εδώ και καιρό κοσμοπολίτικη εξαίρεση μεταξύ των πιο συντηρητικών πόλεων, αν και μερικές γυναίκες εκεί φορούν ήδη μπούρκα.
Οι διαδηλώτριες υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους


Στο στόχαστρο οι ιερόδουλες και οι εργαζόμενες του σεξ

Εν τω μεταξύ στα πρώτα έργα των πιο θερμοκέφαλων έχουν μπει οι εκδιδόμενες γυναίκες και έχει συσταθεί ομάδα η οποία αναζητά γυναίκες που εργάστηκαν σε οίκους ανοχής ή εργάζονται στη διαδικτυακή βιομηχανία του σεξ συντάσσοντας μια μακάβρια λίστα… μελλοθανάτων.
Πηγές δήλωσαν στη Sun Online ότι βίντεο με Αφγανές ιερόδουλες έχουν ανέβει σε ειδικές ιστοσελίδες πορνό και έχουν ανακαλυφθεί από τους τζιχαντιστές.
Η πηγή είπε ότι ομάδες Ταλιμπάν έχουν πέσει με τα μούτρα στο «κυνήγι» των ιερόδουλων με σκοπό να τις τιμωρήσουν γιατί τους «ντροπιάζουν».
Δημιούργησαν ομάδες που μπαίνουν σε πορνό ιστοσελίδες για εντοπίσουν τις Αφγανές, ενώ έχουν βάλει στόχο και εργαζόμενες σε οίκους ανοχής που και οι ίδιοι επισκέπτονταν τα τελευταία 20 χρόνια.
Ορισμένα από τα βίντεο φέρονται να δείχνουν τις γυναίκες να κάνουν σεξ με Δυτικούς - αυξάνοντας περαιτέρω τη μανία των Ταλιμπάν.

Υποκριτές οι Ταλιμπάν

«Οι Ταλιμπάν επιδεικνύουν το ύψος της υποκρισίας με αυτό το φρικτό κυνήγι μαγισσών», είπε μια πηγή.
«Προσποιούνται ότι καταδικάζουν την πορνογραφία, αλλά σκάβουν βαθιά στους πιο σκοτεινούς και βαθιά κρυμμένους ιστότοπους ενηλίκων για να βρουν βίντεο που δείχνουν αφγανικούς οίκους ανοχής, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν και να σφάξουν ή να υποδουλώσουν τις γυναίκες που εργάζονταν σε αυτές.
Επειδή τα βίντεο δείχνουν τοποθεσίες των οίκων ανοχής, αυτές οι γυναίκες κινδυνεύουν τώρα να απαχθούν ή να δολοφονηθούν με τους πιο φρικτούς τρόπους που μπορεί κανείς να φανταστεί».
Αυτές οι γυναίκες κινδυνεύουν τώρα να απαχθούν ή να δολοφονηθούν με τους πιο φρικτούς τρόπους που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Η σεξουαλική εργασία στο Αφγανιστάν είναι παράνομη, αλλά στη διάρκεια της συμμαχική κατοχής της χώρας, ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που πωλούσαν σεξ αυξήθηκε καθώς προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα.

Ανθεί η πορνεία στο Αφγανιστάν για επιβίωση

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το Αφγανιστάν προειδοποίησαν από τον Ιούνιο πως υπήρχαν «εκατοντάδες» σεξουαλικές εργαζόμενοι στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ, ενώ οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν έξω από σπίτια φίλων, καφετέριες και σαλόνια ομορφιάς.
Πολλές γυναίκες όπως η 20χρονη Ζαϊνάμπ στράφηκαν στην πορνεία για να ζήσουν.
Η Ζαϊνάπ στράφηκε στην πορνεία για να ταΐσει τα πέντε αδέλφια της, μετά το θάνατο του πατέρα της.
Η 20χρονη έβλεπε έως και τρεις άνδρες κάθε εβδομάδα, εισπράττοντας 18 λίρες από κάθε πελάτη της.
«Ήμουν 13 ετών όταν πέθανε ο πατέρας μου.
Η μητέρα μου ήταν κατάκοιτη και ως το μεγαλύτερο παιδί, έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη για την οικογένειά μου.

Οι περισσότεροι άντρες είναι νέοι, μεταξύ 25 και 30 ετών, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι παντρεμένοι.
Γνωρίζουν τον εργοδότη μου και τον καλούν να κανονίσει ραντεβού.
Κάθε φορά που είμαι μόνη σε ένα δωμάτιο με έναν άντρα, φοβάμαι».
Η Heather Barr, συν-διευθύντρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο Human Rights Watch, λέει ότι γνώρισε για πρώτη φορά γυναίκες στο Αφγανιστάν που πωλούσαν σεξ το 2012 και διαπίστωσε ότι πολλοί αναγκάστηκαν να το κάνουν ή διαπίστωσαν ότι ήταν η μόνη επιλογή τους για επιβίωση.
Οι γυναίκες, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας αντιμετωπίζουν ομαδικούς βιασμούς από τους μαχητές, «δημόσια διαπόμπευση», πριν «αποκεφαλιστούν, ή λιθοβοληθούν ή κρεμαστούν», για «δική τους ευχαρίστηση», και προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης