Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κυκλώνας Ida: Στους 12 οι νεκροί στη Λουιζιάνα - Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πάνω από 718.500 νοικοκυριά

ΗΠΑ - Κυκλώνας Ida: Στους 12 οι νεκροί στη Λουιζιάνα - Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πάνω από 718.500 νοικοκυριά
Πάνω από 718.500 νοικοκυριά στη Λουιζιάνα εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ida στη Λουιζιάνα, αν και είναι αριθμός μικρότερος από τους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, τις οποίες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, J. Biden.
Ειδικότερα, ο J. Biden θα επισκεφθεί τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ την Τρίτ 7/9, ενώ την Παρασκευή 3/9 επισκέφτηκε τη Λουιζιάνα, η οποία επλήγη από τον κυκλώνα πριν μία εβδομάδα και σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός αυτός.
Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς πέθαναν λόγω της εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από τις γεννήτριες που χρησιμοποιούν για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι δύο θάνατοι αφορούν ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Λουιζιάνας που είχαν μεταφερθεί σε μια αποθήκη στη διάρκεια του τυφώνα.
Μάλιστα, η πολιτεία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής τους εκεί, καθώς συνολικά έξι ένοικοι του οίκου ευγηρίας έχουν χάσει τη ζωή τους.
Στο μεταξύ, πάνω από 718.500 νοικοκυριά στη Λουιζιάνα εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα θύματα σε Ν. Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη και τα περίχωρά της, ενώ έξι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Νιού Τζέρσεϊ.
Η Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ είναι μεταξύ των τεσσάρων πολιτειών στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα Ida, με τους κατοίκους να προσπαθούν να καθαρίσουν τα ερείπια.
Στο μεταξύ, η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό της Νέας Υόρκης , που παρέλυσε λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις την Τετάρτη, δεσμεύθηκε να έχει αποκαταστήσει κάποιες από τις γραμμές πριν την Τρίτη 7/9.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης