Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς (ΕΕ) για Λευκορωσία: Καμία ανοχή στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού – Στήριξη στη Λιθουανία

Σχοινάς (ΕΕ) για Λευκορωσία: Καμία ανοχή στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού – Στήριξη στη Λιθουανία

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς Σχοινάς επισήμανε ότι «τα σύνορα της Λιθουανίας είναι τα σύνορα της Ευρώπης και η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Λιθουανίας με ενότητα και αλληλεγγύη»

Σχετικά Άρθρα

Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν οποιαδήποτε προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς επισκεπτόμενος τα σύνορα της Λιθουανίας με τη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Ενότητα και αλληλεγγύη

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι «τα σύνορα της Λιθουανίας είναι τα σύνορα της Ευρώπης και η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Λιθουανίας με ενότητα και αλληλεγγύη.
Εμείς οι Ευρωπαίοι απορρίπτουμε σθεναρά οποιαδήποτε προσπάθεια για εργαλειοποίηση ανθρώπων και του ανθρώπινου πόνου για πολιτικούς σκοπούς».
«Δεν μπορούμε και δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια από τρίτη χώρα να εκμεταλλευτεί την μετανάστευση ως όργανο για να επιτεθεί ή να βλάψει την Ένωσή μας» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Κυρώσεις

Στελέχη της Ε.Ε. επεσήμαναν προ ημερών ότι η Ένωση είναι διατεθειμένη και έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Λευκορωσία, την οποία κατηγορεί ότι διευκολύνει τη διέλευση προσφύγων στα σύνορα της Ευρώπης προκειμένου να ασκήσει πίεση για άρση των κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις μετά τα αμφίβολα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, 3.000 άτομα διέσχισαν παράνομα τα σύνορα από τη Λευκορωσία στη Λιθουανία.
Η τελευταία έχει ζητήσει επανειλημμένως την αυστηροποίηση του προσφυγικού πλαισίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης