Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πενήντα - πενήντα οι πιθανότητες υποβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου

tags :
Πενήντα - πενήντα οι πιθανότητες υποβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου
«Η συνάντηση με τον επικεφαλής του αγγλικού οίκου Ftse πήγε καλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΧΑ Σπύρος Καπράλος το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιο Γαβριηλίδη είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους του οίκου αξιολόγησης. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όπου και θα γνωρίζουμε την απόφαση του οίκου Ftse.

Μιλώντας στο www.bankingnews.gr ανώτατο στέλεχος της Εχαε που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του επεσήμανε ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υποβαθμιστεί η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά για να είμαστε ειλικρινείς οι πιθανότητες είναι 50-50».
Όπως εξηγεί το στέλεχος της Εχαε και παλαιότερα σε άλλες περιπτώσεις όπως της Αργεντινής, της Ουγγαρίας, τα τοπικά χρηματιστήρια αυτών των χωρών δεν έμειναν ανεπηρέαστα από την εικόνα ύφεσης των χωρών που προαναφέραμε.  
Σε περίπτωση -που όλοι απευχόμαστε- υποβαθμιστεί το ΧΑ θα σημειωθεί έξοδος των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων γεγονός που θα βυθίσει την κεφαλαιοποίηση και κυρίως θα φύγουν κεφάλαια σταθερής απόδοσης και η Αθήνα θα προσελκύσει περισσότερο κερδοσκοπικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου που αρέσκονται να δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές.
Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά φέτος στο Λονδίνο -σε αντίθεση με τις
4 προηγούμενες χρονιές του Ελληνικού road show- η παρουσία των ξένων επενδυτικών οίκων εκπροσωπήθηκε από την αφρόκρεμα των στελεχών της.  
Φέτος στο Λονδίνο απουσίασαν τα hedge funds που δεν πλησιάζουν Ελλάδα μέχρι να ξαναδούν σοβαρές ενδείξεις ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ των μεγαλυτέρων οίκων που διέκρινε το www.bankingnews.gr ήταν το Fund της Blackrock, της AXA, της Capital Research, της Goldman Sachs, της HSBC Halbis, της JP Morgan Asset Management, της Lazard της Schroders της UbS Asset Management.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης