Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα πρέπει οι μη εμβολιασμένοι να καταβάλλουν υψηλότερα ασφάλιστρα; - Το παράδειγμα της Delta Air Lines

ΗΠΑ: Θα πρέπει οι μη εμβολιασμένοι να καταβάλλουν υψηλότερα ασφάλιστρα; -  Το παράδειγμα της Delta Air Lines
Το μέσο κόστος νοσηλείας που σχετίζεται με τη νόσο Covid είναι περίπου 20.000 δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του ινστιτούτου Peterson-KFF Health System Tracker
Σχετικά Άρθρα

Εν μέσω της επίτευξης υψηλού ποσοστού εμβολιασμών και της πρόσφατης πλήρους έγκρισης του FDA για το εμβόλιο της Pfizer για τη νόσο COVID-19, πολλοί εργοδότες εξετάξουν τώρα εάν θα καταστήσουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς μεταξύ των εργαζομένων τους και αν θα αποτρέψουν την άρνηση για εμβολιασμό με «όπλο» μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Υahoo Finance το Σαββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Delta Air Lines

Η Delta Air Lines, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει την εφαρμογή μηνιαίας προσαύξησης στα ασφάλιστρα 200 δολ. για τους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί από την 1η Νοεμβρίου.
«Η μέση παραμονή στο νοσοκομείο για τη νόσο COVID-19 έχει κοστίσει στη Delta 50.000 δολάρια ανά άτομο», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Ed Bastian σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους.
«Αυτή η προσαύξηση στα αρφάλιστρα θα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του οικονομικού κινδύνου που δημιουργεί για την εταιρεία η απόφαση ενός εγαζομενου να μην εμβολιαστεί.
Τις τελευταίες εβδομάδες της εξάπλωσης της παραλλαγής B.1.617.2, όλοι οι εργαζόμενοι της Delta που νοσηλεύτηκαν με COVID δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως».

Όπως με τους καπνιστές

Η Elizabeth Mitchell, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Purchaser Business Group on Health που συμβουλεύει τους ιδιώτες εργοδότες για την αγορά ασφαλιστικών προγραμμάτων, δήλωσε στο Yahoo Finance ότι οι προσαυξήσεις για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους «μοιάζουν με τις επιβαρύνσεις για τους καπνιστές και δεν είναι παράλογες.
Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να καπνίζουν.
Μπορούν να επιλέξουν να μην είναι εμβολιασμένοι.
Αλλά αυτό προκαλεί πρόσθετο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη και οι εταιρείες επιβαρύνονται με αυτά τα έξοδα.
Επομένως, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι όσοι επιβαρύνονται με μεγαλύτερο κόστος θα συνεισφέρουν πραγματικά περισσότερο (σ.σ. όσον αφορά την ασφαλιστική τους κάλυψη)».

Απειλή για τους ευάλωτους και υποχρεωτικότητα

Παρόλο που οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, το ποσοστό δεν είναι ακόμη κοντά στην ανοσία της αγέλης, την οποία οι ειδικοί προέβλεψαν ότι ήταν περίπου 75% προτού η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή λαταστείο κυρίαρχη στις ΗΠΑ
Εν τω μεταξύ, όσοι παραμένουν μη εμβολιασμένοι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την υγεία των ευάλωτων ομάδων και δθαχεραίνουν τον περιορισμό του ιού γενικότερα.
«Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν ότι εργάζονται σε μια εταιρεία όπου θα είναι ασφαλείς», είπε η Mitchell.
«Και είναι απαίτηση ενός αυξανόμενου αριθμού εργοδοτών ότι θα εμβολιαστείτε για να έρθετε στη δουλειά»

Το κόστος των νοσηλίων στα 2,3 δισ, δολ.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλειών που σχετίζονται με την νόσο COVID-19: Μια πρόσφατη μελέτη των CDC διαπίστωσε ότι μεταξύ 1 Μαΐου και 25 Ιουλίου 2021, οι μη εμβολιασμένοι κάτοικοι της κομητείας του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια-η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της χώρας-ήταν 29,2 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτεί από το COVID-19.
Και το μέσο κόστος νοσηλείας που σχετίζεται με την COVID είναι περίπου 20.000 δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Peterson-KFF Health System Tracker.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη μελέτη, «αυτές οι νοσηλείες που μπορούν να αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό» (που σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να προληφθούν με εμβολιασμό) έχουν κοστίσει ήδη στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές Ιουνίου 2021.
Και λόγω των ομοσπονδιακών οδηγιών, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών πληρώνεται από τους ασφαλιστικούς παρόχους.


Σε 8 έτη

Στην περίπτωση της Delta Airlines, οι οικονομικές απαιτήσεις για την ασφάλιση υγείας των εργαζομένων καλύπτονται από την εταιρεία αφού κάνει αυτασφάλιση.
Και η προσαύξηση της εταιρείας στα 200 δολάρια το μήνα για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους είναι περισσότερο ένα αποτρεπτικό μέτρο παρά ένας τρόπος πληρωμής αυτών των δυνητικών λογαριασμών, καθώς θα χρειαστούν περισσότερα από οκτώ χρόνια για να εξοικονομηθεί το κόστος των νοσοκομειακών δαπανών, με βάση την ανάλυση των Peterson-KFF.
"Αυτό [το κόστος πληρωμής για νοσηλείες COVID-19] προέρχεται από τους μισθούς", δήλωσε ο Mitchell.
«Προέρχεται από την αύξηση της παραγωγικότητας της απασχόλησης.
Βγαίνει από οικογένειες. Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες ».

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να «ενθαρρύνουν ή να καταστήσουν υποχρεωτικό» τον εμβολιασμό.

Νομικές προϋποθέσεις και υποχρεωτικότητα

Αν και μια εταιρεία μπορεί γενικά να απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν, υπάρχουν ορισμένες νομικές προϋποθέσεις:
Η εταιρεία πρέπει να πληροί τα πρότυπα της Αmerican Disability Act (ADA), και πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες  θέσεις για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω κάποιου είδους αναπηρίας, όπως ιατρική κατάσταση ή "ειλικρινά" θρησκευτική πεποίθηση.
Επιπλέον, η απαίτηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τρόπο που να αντιμετωπίζει διαφορετικά τους εργαζόμενους.

Ένα κενό στην ασφάλιση υγείας

Μετά την ανακοίνωση της Delta, πολλοί υπέθεσαν ότι η κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει παραβίαση του Affordable Care Act (ACA), που προστατεύει τους ασφαλιστικούς φορείς από το να χρεώνουν περισσότερα άτομα για προϋπάρχουσες νόσους.
Σε αυτή την περίπτωση, το να μην είναι εμβολιασμένος κάποιος θα θεωρείται προϋπάρχουσα νόσος.
Υπάρχει όμως ένα κενό που είναι πιθανότατα η εξαίρεση με τα προγράμματα Delta: Wellness.

Διαφοροποίηση

"Σύμφωνα με την ACA, οι ασφαλιστές επιτρέπεται να διαφοροποιούν τα ασφάλιστρα με βάση την ηλικία, την τοποθεσία, το μέγεθος της οικογένειας και το κάπνισμα», δήλωσε στην Yahoo Finance η Cynthia Cox, αντιπρόεδρος στο Kaiser Family Foundation. «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τα ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας ή του εμβολιασμού».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «οι εργοδότες έχουν μεγάλη ευελιξία να σχεδιάζουν προγράμματα ευεξίας με οικονομικά κίνητρα, αρκεί να μην είναι εξαναγκαστικά».

Οι συνέπειες

Ωστόσο, αυτές οι προσαυξήσεις θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αντίκτυπο - μια νέα έρευνα με δείγμα 1.000 συμμετέχοντες από την Breeze, μια ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριιοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας, διαπίστωσε ότι το 31% των μη εμβολιασμένων Αμερικανών θα έκαναν το εμβόλιο αν μάθαιναν ότι ο ασφαλιστής τους θα αυξήσει τα ασφάλιστρά τους.

Υποχρεωτικότητα

Η έρευνα βρήκε επίσης ένα έντονο χάσμα, με τους ερωτηθέντες να είναι διχασμένοι εξίσου εάν οι ασφαλιστές υγείας θα έπρεπε να επιβάλλουν ή όχι αυτές τις χρεώσεις.
"Θα υπάρξουν εμπόδια και προκλήσεις στην εφαρμογή αλλά πιστεύω ότι οι εργοδότες θα βρουν τρόπους για να ενθαρρύνουν και να ενθαρρύνουν και τελικά να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Mitchell.
«Όπως και η διακοπή του καπνίσματος, υπήρχαν τρόποι για τον προσδιορισμό του πρόσθετου κόστους και όσων το αναλαμβάνουν», σημείωσε.
Εκτιμώμενο κόστος νοσηλείας μη εμβολιασμένων για Covid-19 / Ιούνιος - Ιούλιος 2021
Καταγραφήκλπ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης