Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στους ειδικούς για την επιθετική εξάπλωση της μετάλλαξης Mu του Covid – Είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Ανησυχία στους ειδικούς για την επιθετική εξάπλωση της μετάλλαξης Mu του Covid – Είναι ανθεκτική στα εμβόλια
Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της παράλλαξης στο Χονγκ Κονγκ
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η παράλλαξη «Mu» του Covid, καθώς φαίνεται να είναι ανθεκτική στα εμβόλια, αν και ο ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, Anthony Fauci έχει δηλώσει πως δεν συνιστά «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ.
«Αυτή η παραλλαγή έχει έναν αστερισμό μεταλλάξεων που υποδηλώνει ότι θα αποφύγει ορισμένα αντισώματα, όχι μόνο τα μονοκλωνικά, αλλά αντισώματα που προκαλούνται από εμβόλια και αναρρώσεις», δήλωσε πάντως ο Fauci.
Η μετάλλαξη Mu συνεχίζει να εξαπλώνεται επιθετικά σε όλο τον κόσμο και οι υγειονομικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ προειδοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (4/9) ότι βρέθηκαν τρία άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα από την Κολομβία να έχουν μολυνθεί από την εν λόγω μετάλλαξη.
Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εξέφρασαν την ανησυχία τους, επειδή η παραλλαγή έδειξε κάποια σημάδια αντοχής στα εμβόλια.
Δεν είναι σαφές εάν οι τρεις επιβάτες που ταξίδεψαν από την Κολομβία είχαν ήδη εμβολιαστεί.
Δύο από τους ασθενείς-ένας 19χρονος άνδρας και μια 22χρονη γυναίκα-είχαν πετάξει από την Κολομβία και επιβεβαιώθηκε ότι είχαν την παραλλαγή Mu στις αρχές Ιουνίου  -, ενώ μια 26χρονη γυναίκα, έφτασε από τις ΗΠΑ στις 24 Ιουλίου.

Ανησυχία για τις νέες μεταλλάξεις

Περίπου 4.500 λοιμώξεις που αφορούν την παραλλαγή Mu, γνωστή επιστημονικά ως B. 1.621, έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από τις μισές να καταγράφονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ειδικό Ho Pak-leung του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
Πρόκειται για τον εμπειρογνώμονα, που αποκάλυψε τις τελευταίες μολύνσεις από τη συγκεκριμένη παράλλαξη στο Χονγκ Κονγκ, όπου φαίνεται πως η μετάλλαξη σταμάτησε, πριν διαρρεύσει στην κοινότητα.
«Παρόλο που η παραλλαγή Mu δεν διέρρευσε στην κοινότητα, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι διαφανής για να ενημερώνει το κοινό για αυτές τις παραλλαγές στην πόλη», δήλωσε ο Ho σε τοπικό ραδιοσταθμό.
«Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται καθώς η γη εξακολουθεί να παλεύει με ένα τρίτο κύμα ...
Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την πιθανότητα εμφάνισης μιας πιο μολυσματικής παραλλαγής στο μέλλον», συνέχισε.
Υπάρχει ευρεία ανησυχία για νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται καθώς τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται σε όλο τον κόσμο (αν και υπάρχουν αυξανόμενα σημάδια ότι το τρέχον κύμα Delta μπορεί να έχει κορυφωθεί σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.
Μετά τη Delta, υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος για τις παραλλαγές Mu και Lambda, μεταξύ άλλων.
variants.JPG

Ο έλεγχος των ταξιδιωτών

Αλήθεια είναι ότι οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έδρασαν άμεσα και επέβαλαν απαγόρευση δύο εβδομάδων στην οικονομική αεροπορική εταιρεία με την οποία επέστρεψαν οι Κολομβιανοί.
Το Χονγκ Κονγκ πιστεύει ότι ο έλεγχος της εισόδου ταξιδιωτών παραμένει το καλύτερο στοίχημά του για την πρόληψη τυχόν μελλοντικών εστιών.
Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην περιοχή πιστεύουν, πως αν και η Mu εντοπίζεται σε 39 χώρες δεν έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα και δεν είναι πιο επιθετική από τη Delta.
Σημειώνουν ωστόσο, πως η κατάσταση χρήζει παρακολούθησης.
Εξάλλου στις ΗΠΑ η παράλλαξη Mu έχει εντοπιστεί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες με τον υψηλότερο επιπολασμό της να βρίσκεται στην Αλάσκα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης