Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Ρεκόρ 1.723 κρουσμάτων σε 24 ώρες – Η πλειοψηφία αυτών στη Νέα Νότια Ουαλία

Αυστραλία: Ρεκόρ 1.723 κρουσμάτων σε 24 ώρες – Η πλειοψηφία αυτών στη Νέα Νότια Ουαλία
Η Νέα Νότια Ουαλία συνεχίζει να πλήττεται σφοδρά από το κύμα της πανδημίας

Αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της πανδημίας είναι η Αυστραλία, με τις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της, όπου ζει σχεδόν το 60% του πληθυσμού της χώρας, να παραμένουν σε αυστηρά lockdowns που δεν θα αρθούν προτού ανοσοποιηθεί το 70% των πολιτών τους.
Οι αρχές προειδοποιούν ότι η κορύφωση της πανδημίας δεν έχει έρθει ακόμη, την ώρα που στην Αυστραλία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα λόγω της έλλειψης δόσεων του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech και της ανησυχίας για το σκεύασμα της AstraZeneca.

Στο επίκεντρο η Νέα Νότια Ουαλία

Η Νέα Νότια Ουαλία συνεχίζει να πλήττεται σφοδρά από το κύμα της πανδημίας, γεγονός που συνδέεται με την πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα που εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουνίου.
Ακόμη 1.533 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, υψηλός αριθμός για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά το ρεκόρ 1.431 μολύνσεων που διαγνώστηκαν την προηγουμένη, κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, τις προηγούμενες 24 ώρες.
Επίσης, άλλοι τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, ενώ 1.041 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία., εκ των οποίωνοι 173 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ανέφερε το πολιτειακό υπουργείο Υγείας μέσω Twitter.

Στη Βικτόρια

Στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, οι αρχές ανακοίνωσαν 190 κρούσματα του SARS-CoV-2 που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Τα 103 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε γνωστές συρροές, όπως ανέφερε το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Περί εμβολιασμών

Στην Αυστραλία έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το ένα τρίτο των Αυστραλών από 16 ετών και άνω.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα λόγω της έλλειψης δόσεων του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech και της ανησυχίας για το σκεύασμα της AstraZeneca, αν και ο ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης επιταχύνεται και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της Pfizer.
Ωστόσο, με τον ρυθμό που καταγράφεται σήμερα, ο στόχος του 70% θα επιτευχθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία έχει φθάσει τους 1.036 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί περίπου 60.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης