Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία δεν θα περιορίσει τη χρήση της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας από άλλες χώρες

tags :
Putin: Η Ρωσία δεν θα περιορίσει τη χρήση της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας από άλλες χώρες
Η Ρωσία δεν προτίθεται να περιορίσει άλλες χώρες να χρησιμοποιούν την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin

Η Ρωσία δεν προτίθεται να περιορίσει άλλες χώρες να χρησιμοποιούν την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις άλλες χώρες...όπου διατυπώνονται κάποιες ανησυχίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία αξιοποιεί ενεργά την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας και γίνονται ακόμη και υποθέσεις ότι τάχα προσπαθούμε να περιορίσουμε κάποιες χώρες, αλλά αυτά όλα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δεν προτιθέμεθα να περιορίσουμε κανέναν.
Πολύ περισσότερο, θέλουμε η συνεργασία αυτή να οικοδομείται αυστηρά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε ο Putin.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κατηγορήσει προηγουμένως τη Ρωσία ότι είχε απαιτήσει από ξένα πλοία να αιτηθούν άδεια διέλευσης για την περιοχή της Αρκτικής, όπως και από τους Ρώσους πλοηγούς να επιβιβάζονται στα πλοία, απειλώντας με χρήση βίας κατά των πλοίων που δεν θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης