Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει η Γερμανία τα περί αποκλεισμού των ανεμβολίαστων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις – Δεν συνάδει με το κράτος Δικαίου

Απορρίπτει η Γερμανία τα περί αποκλεισμού των ανεμβολίαστων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις – Δεν συνάδει με το κράτος Δικαίου

Οι γερμανικές εταιρείες δεν μπορούν να ελέγχουν τους εργαζόμενους για την κατάσταση εμβολιασμού κατά της Covid, διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας

Με τη διοίκηση Biden να επιβάλλει τον εμβολιασμό στον πληθυσμό, τους Γάλλους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για το Green Pass και την Ιταλία να διευρύνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η Γερμανία και η Ρωσία δείχνουν να κάνουν τη διαφορά.

Η Ρωσία αναπάντεχα εμφανίστηκε ως φάρος της ελευθερίας αυτή την εβδομάδα αφού ο Vladimir Putin είπε ότι αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν χωρίς εξαναγκασμό.
Επίσης, ο Γερμανός υπουργός εργασίας είπε ότι οι εταιρείες δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητούν από το προσωπικό να αποκαλύψουν εάν έχουν εμβολιαστεί κατά τις Covid 19.

Προστασία του κράτους Δικαίου

Μιλώντας στην ARD, ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Hubertus Heil δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει γενικό δικαίωμα στους εργοδότες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αποκαλύπτουν την κατάσταση εμβολιασμού των μελών του προσωπικού, αν και πρόσθεσε ότι μπορεί να απαιτούνται «ρεαλιστικές λύσεις» για τομείς που θεωρούνται με υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
«Πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με το κράτος Δικαίου.
Η δράση βάσει του κράτους Δικαίου σημαίνει ότι ο εργοδότης δεν δικαιούται πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα υγείας… [και] δεν επιτρέπεται επίσης να εξετάζει τα ιατρικά αρχεία ενός εργαζομένου, επειδή πρόκειται για πολύ προσωπικά δεδομένα», είπε ο υπουργός.
Ο Heil πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «τάσσεται υπέρ της εύρεσης ρεαλιστικών λύσεων» για τους χώρους εργασίας που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του Covid, δηλαδή φυλακές, νοσοκομεία και χώροι περίθαλψης.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι απαιτείται από τους εργαζόμενους να δείξουν ότι είτε έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι λίγο περισσότερο από το 65% του γερμανικού πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη του δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ περίπου το 60% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης