Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mayo Clinic: Η θεραπεία με αντισώματα και όχι μόνο τα εμβόλια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς Covid

Mayo Clinic: Η θεραπεία με αντισώματα και όχι μόνο τα εμβόλια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς Covid
Υπάρχει θεραπεία για τον κορωνοϊό, αναφέρει η Mayo Clinic
Σχετικά Άρθρα

Η θεραπεία με αντισώματα και όχι μόνο τα εμβόλια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς Covid, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική έρευνά της η Mayo Clinic.
Ειδικότερα, ένα υποσύνολο ασθενών που έπασχαν από COVID-19, αφού δέχτηκαν εγχύσεις αντισωμάτων, διαπιστώθηκε πως διέτρεξαν μικρότερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. 
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Lancet EClinical Medicine, υποστηρίζει ότι ορισμένες θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω άλλων υποκείμενων νοσημάτων.
Σημειώνεται πως ξ Mayo Clinic ήταν η πρώτη δομή υγείας στη Μινεσότα πέρυσι που προσέφερε σε ορισμένους ασθενείς με Covid-19 θεραπεία με αντισώματα.
Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump έλαβε μια πρώιμη εκδοχή θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα όταν αρρώστησε. 
«Έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, μειώνουν κατά πολύ τις νοσηλείες», δήλωσε σε συνέντευξή του ο δρ Raymund Razonable, ειδικός στις λοιμώδεις παθήσεις στη Mayo Clinic και συντάκτης της μελέτης.
«Οι ασθενείς [υψηλού κινδύνου] θα πρέπει να αναζητήσουν αυτήν τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποτρέψουν την εξέλιξη της νόσου».
Ενώ, όμως, η θεραπεία είναι ελπιδοφόρα, οι ασθενείς δεν πρέπει να βλέπουν τα μονοκλωνικά αντισώματα ως εναλλακτική λύση έναντι των εμβολίων, ανέφερε ο Razonable.
«Τα μονοκλωνικά αντισώματα παρέχουν άμεση αλλά βραχυπρόθεσμη ανοσία, ενώ ο εμβολιασμός παρέχει μακροπρόθεσμη ανοσία», ανέφερε σε δήλωσή του.
«Τα μονοκλωνικά αντισώματα παρέχουν προσωρινή ανοσία που θα βοηθήσει τους ασθενείς να αναρρώσουν από οξεία COVID-19.
Ωστόσο, έπειτα από λίγο καιρό εξαφανίζονται». 
Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία της μελέτης, διεξήχθη σε δείγμα 700 ασθενών, οι οποίοι έλαβαν συνδυασμό
Η μελέτη ακολούθησε σχεδόν 700 ασθενείς που έλαβαν συνδυασμό casirivimab και imdevimab, μονοκλωνικά αντισώματα που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει εγκρίνει για επείγουσα χρήση.
Κατά την παρακολούθηση των ασθενών που έλαβαν θεραπεία μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου, οι ειδικοί συνέκριναν τα αποτελέσματα μεταξύ εκείνων που έλαβαν το συνδυασμό φαρμάκων με μια ομάδα παρόμοιων ασθενών που έλαβαν placebo.
«Η κατάστασή τους αξιολογήθηκε στις 14, 21 και 28 ημέρες μετά τη θεραπεία», ανέφερε η κλινική σε δελτίο τύπου.
«Σε κάθε χρονικό σημείο, οι νοσηλείες ήταν σημαντικά λιγότερες στην ομάδα που έλαβε θεραπεία».
Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της νέας μελέτης, καθώς και προηγούμενες έρευνες, ο Razonable δήλωσε: «Συμπερασματικά, τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι μια σημαντική επιλογή για τη θεραπεία και τη μείωση του αντίκτυπου της COVID-19 σε ασθενείς υψηλού κινδύνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης