Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC: Η ικανότητα των εμβολίων να κρατούν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου μειώνεται

CDC: Η ικανότητα των εμβολίων να κρατούν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου μειώνεται
Σημειώνεται πως τα άτομα που νόσησαν από κορωνοϊό ήταν λιγότερο πιθανό να μολυνθούν, να αρρωστήσουν ή να χρειαστούν περίθαλψη, σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Μειώνεται η ικανότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 να κρατούν τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου -αν και ελαφρώς- ανέφεραν οι ΗΠΑ Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης συμβουλευτικής ομάδας.
Ο οργανισμός εκτιμά ότι των 97% των νοσούντων με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται δεν είναι εμβολιασμένοι, αν και δεν είναι σαφές εάν τα μη εμβολιασμένα άτομα στο νοσοκομείο είχαν προηγουμένως COVID-19 ή όχι.
Τα CDC, παράλληλα, επεσήμαναν ότι τα δεδομένα συνελέγησαν πριν από την εξάπλωση της παράλλαξης Delta.
Τώρα, στην τελευταία ανάλυση τους, το CDC εκτιμά ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο να κρατήσει τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου είναι μεταξύ 75% και 95%.
Για άτομα μεγαλύτερα των 75 ετών, η επιτροπή του CDC είπε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση.
Η αποτελεσματικότητα πήγε από το 90% τον Ιούνιο στο 80% τον Ιούλιο, ανέφερε η υπηρεσία, σημειώνοντας ότι η ανοσία ενός ατόμου θα μπορούσε να εξασθενήσει προϊόντος του χρόνου.
Το CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι θα πιέσουν τους ανθρώπους να κάνουν αναμνηστικά εμβόλια ή τρίτες δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer, έως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας αντιδράσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, αξιωματούχοι στο Ισραήλ, μια χώρα που έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, εξέδωσαν μια προειδοποίηση λέγοντας ότι από τα 650 νέα κρούσματα της χώρας καθημερινά COVID-19, περισσότερα από τα μισά ήταν μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων.
«Αυτό είναι ένα πολύ σαφές προειδοποιητικό σημάδι για τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ran Balicer, επικεφαλής καινοτομίας στην Clalit Health Services.
«Αν μπορεί να συμβεί εδώ, πιθανότατα μπορεί να συμβεί παντού».
Σημειώνεται, τέλος, πως τα άτομα που νόσησαν από κορωνοϊό ήταν λιγότερο πιθανό να μολυνθούν, να αρρωστήσουν ή να χρειαστούν περίθαλψη, σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech mRNA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης