Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική επιστολή 100 αποστράτων για το μέλλον των ΗΠΑ - «Να παραιτηθεί πάραυτα ο υπουργός Άμυνας»

Δραματική επιστολή 100 αποστράτων για το μέλλον των ΗΠΑ - «Να παραιτηθεί πάραυτα ο υπουργός Άμυνας»
«Αν δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σταματήσει αυτήν τη βιαστική αποχώρηση, ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να παραιτηθεί».
Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν 100 συνταξιούχοι στρατηγοί και ναύαρχοι απαιτούν από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ (και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon) Lloyd Austin και τον πρόεδρο των επικεφαλής του επιτελείου Mark Milley να παραιτηθούν αμέσως μετά την αποτυχημένη αποχώρηση από το Αφγανιστάν.
«Οι συνταξιούχοι αξιωματικοί που υπογράφουν αυτήν την επιστολή ζητούν την παραίτηση και τη συνταξιοδότηση του υπουργού Άμυνας (SECDEF) και του προέδρου των αρχηγών του κοινού επιτελείου (CJCS) λόγω αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κυρίως σε ό,τι αφορά γεγονότα που σχετίζονται με την καταστροφική αποχώρηση από Αφγανιστάν», γράφει μια επιστολή της Δευτέρας που υπέγραψαν 100 απόστρατοι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
«Ως κύριοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, θα έπρεπε να είχαν λάβει μέτρα ενάντια σε αυτήν την επικίνδυνη απόσυρση με κάθε δυνατό τρόπο», έγραψαν, προσθέντας
«Αν δεν έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σταματήσουν αυτήν τη βιαστική αποχώρηση, θα πρέπει να παραιτηθούν».  

«Τεράστιες συνέπειες»

«Οι συνέπειες αυτής της καταστροφής είναι τεράστιες και θα αντηχούν για δεκαετίες, αρχής γενομένης από την ασφάλεια των Αμερικανών και των Αφγανών, που δεν μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια σε σημεία εκκένωσης, όντας de facto όμηροι των Ταλιμπάν.
Οι κακουχίες των Αφγανών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα οδηγήσουν σε μια ανθρώπινη τραγωδία μεγάλων διαστάσεων.
Η απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και προμήθειες που πέφτουν στα χέρια των εχθρών μας είναι καταστροφική.
Το πλήγμα στο κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απερίγραπτο. Τώρα θα θεωρούμαστε για πολλά χρόνια ένας αναξιόπιστος εταίρος σε οποιαδήποτε πολυεθνική συμφωνία ή επιχείρηση. Η πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες βλάπτεται ανεπανόρθωτα.
Επιπλέον, τώρα οι αντίπαλοί μας θα πάρουν θάρρος να κινηθούν εναντίον της Αμερικής λόγω της αδυναμίας μας στο Αφγανιστάν.
Η Κίνα επωφελείται περισσότερο από τη Ρωσία, το Πακιστάν, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και άλλες.
Οι τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται και μπορούν να περάσουν ελεύθερα στη χώρα μας μέσω των ανοιχτών συνόρων μας με το Μεξικό».

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης