Διεθνή

Σε υψηλά 10 ετών ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2021, στο +3%

Σε υψηλά 10 ετών ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2021, στο +3%
Η ΕΚΤ, που πρόκειται να συνεδριάσει στις 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συζητήσει το μέλλον του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων
Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε ξανά τον Αύγουστο, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 9 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, αφού αυξήθηκαν κατά 2,2% τον Ιούλιο.

Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ, που πρόκειται να συνεδριάσει στις 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συζητήσει το μέλλον του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων, καθώς το διοικητικό της συμβούλιο φαίνεται διχασμένο για το πότε θα ξεκινήσει τη σύσφιξη των μέτρων τόνωσης.
Μιλώντας τη Δευτέρα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau, είπε ότι η ΕΚΤ πρέπει να λάβει υπόψη την πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη όταν συζητά τι θα κάνει με το πακέτο τόνωσης έναντι της Covid.
Η εντολή της ΕΚΤ είναι να επιτύχει τον πληθωρισμό 2% μεσοπρόθεσμα.
Οι δικές της προβλέψεις προβλέπουν αυτή τη στιγμή αύξηση του πληθωρισμού στο 1,9%, λόγω προσωρινών παραγόντων, πριν πέσουν στο 1,5% και 1,4% το 2022 και το 2023, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης