Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατικές επιθέσεις στα κέντρα εμβολιασμού φοβάται η Ελβετία

Τρομοκρατικές επιθέσεις στα κέντρα εμβολιασμού φοβάται η Ελβετία
Η αρμόδια ελβετική υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις από ομάδες που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς
Οι ελβετικές αρχές προειδοποιούν το κοινό για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στις υποδομές αντιμετώπισης της πανδημίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κέντρων εμβολιασμού, κέντρων μεταφοράς και παραγωγής, σύμφωνα με τους Straits Times.
"Οι επιθέσεις σε τέτοιους στόχους θα πλήξουν πολλούς ανθρώπους που θα βρίσκονται για τον εμβολιασμό τους", δήλωσε η Isabelle Graber, εκπρόσωπος της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Συγκεκριμένα, η υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις από ομάδες που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς - αν και δεν υπάρχουν επικείμενες απειλές που έχουν εντοπίσει.

Από τον στρατό ο συντονισμός

Οι παραδόσεις εμβολίων της Ελβετίας συντονίζονται και διεξάγονται από τον ελβετικό στρατό.
Οι δόσεις αποθηκεύονται σε μυστικές θέσεις, ενώ η προειδοποίηση έρχεται αφού ο υπουργός Υγείας Alain Berset είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι προσπάθειες εμβολιασμού πρέπει να αυξηθούν και ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι υποχρεωτικές καραντίνες για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες θα μπορούσαν να επανεισαχθούν.
Μέχρι στιγμής, η Ελβετία έχει διανείμει 9,51 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου - αρκετά για το 55,6% του πληθυσμού και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης