Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ρωγμές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Φόβοι για διεύρυνση

Νέες ρωγμές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Φόβοι για διεύρυνση
Ρώσοι κοσμοναύτες ανακάλυψαν νέες ρωγμές σε τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που θα μπορούσαν να διευρυνθούν

Ρώσοι κοσμοναύτες ανακάλυψαν νέες ρωγμές σε τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που θα μπορούσαν να διευρυνθούν, δήλωσε  ανώτερος διαστημικός αξιωματούχος, τοποθετώντας ένα ακόμα λιθαράκι στο σωρό με τις πρόσφατες αναποδιές.
«Επιφανειακές ρωγμές έχουν βρεθεί σε ορισμένα σημεία της μονάδας Zarya», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ο V. Soloviov, επικεφαλής μηχανικός της πυραυλικής και διαστημικής εταιρείας Energia.
«Αυτό είναι κακό και υποδηλώνει ότι οι ρωγμές θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου".
Δεν είπε αν οι ρωγμές είχαν προκαλέσει διαρροή αέρα.
Ο διαστημικός αξιωματούχος είπε προηγουμένως ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αρχίζει να γερνάει και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «χιονοστιβάδα» σπασμένου εξοπλισμού μετά το 2025.
Αρκετά συμβάντα έχουν φέρει τον ISS στο προσκήνιο των δυσάρεστων ειδήσεων πρόσφατα. Ρώσοι αξιωματούχοι τον περασμένο μήνα δήλωσαν ότι ένα σφάλμα λογισμικού και ένα πιθανό σφάλμα στην ανθρώπινη προσοχή φταίνε που έριξαν τον ISS εκτός ελέγχου.
Οι προωθητήρες στη ρωσική μονάδα έρευνας Nauka επανενεργοποιήθηκαν χωρίς εντολή λίγες ώρες αφότου η μονάδα είχε εισέλθει στην αποβάθρα του σταθμού, προκαλώντας ολόκληρο το φυλάκιο να βγει από την κανονική του θέση πτήσης με επτά μέλη του πληρώματος.
Η Roscosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανέφερε επίσης τον περασμένο μήνα πτώση της πίεσης στη μονάδα υπηρεσίας Zvezda, η οποία παρέχει χώρους διαβίωσης για τα μέλη του πληρώματος στον ISS που προκλήθηκαν από διαρροή αέρα.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos, δήλωσε ότι θα παραμείνει ως μέλος του ISS μέχρι το 2024 και ότι είναι ανοιχτή στο να επεκτείνει τη συμμετοχή της και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης