Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ - Ετοιμαστείτε για άλλους 236 χιλ. θανάτους - Η τρίτη δόση δεν είναι πολυτέλεια

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ - Ετοιμαστείτε για άλλους 236 χιλ. θανάτους - Η τρίτη δόση δεν είναι πολυτέλεια
Προβληματισμός για εμβολιασμούς, αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Σαφείς προειδοποιήσεις στην Ευρώπη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών και για την αύξηση των κρουσμάτων.
«Μια αύξηση στα ποσοστά μετάδοσης του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες είναι βαθιά ανησυχητική» υποστήριξε ο Hans Kluge, επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη.
Όπως είπε, ο ΠΟΥ κρίνει αξιόπιστη την πρόβλεψη για 236.000 επιπλέον θανάτους από την COVID-19 στην Ευρώπη ως την 1η Δεκεμβρίου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη «στασιμότητα» του ρυθμού εμβολιασμού στην ήπειρο.
«Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή αυξήθηκε κατά 11%, με μια αξιόπιστη πρόβλεψη να αναμένει 236.000 θανάτους στην Ευρώπη ως την 1η Δεκεμβρίου.
Αυτοί θα προστεθούν στα 1,3 εκατομμύρια θανάτους που έχουν ήδη προκληθεί από την πανδημία στην γηραιά ήπειρο» είπε ο Kluge, τονίζοντας ότι δεν είναι πολυτέλεια μια τρίτη ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά της COVID-19, αλλά ένας τρόπος να παραμείνουν ασφαλείς οι πιο ευάλωτοι.

«Δεν είναι πολυτέλεια η τρίτη δόση»

«Μια τρίτη δόση εμβολίου δεν είναι μια πολυτελής ενίσχυση (η οποία) αφαιρείται από κάποιον που περιμένει ακόμη για μια πρώτη δόση.
Είναι βασικά ένας τρόπος να κρατήσουμε ασφαλείς τους πιο ευάλωτους.
Θα πρέπει να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί με την ενισχυτική δόση, επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία.
Ωστόσο ολοένα και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μια τρίτη δόση διατηρεί ασφαλείς τους ευάλωτους ανθρώπους και αυτό γίνεται από ολοένα και περισσότερες χώρες στην περιοχή μας» είπε ο Kluge, ο οποίος κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πλεονάζοντα εμβόλια να τα μοιραστούν με άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτές στην ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης