Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταλιμπάν: Καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ με drone στην Καμπούλ

Ταλιμπάν: Καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ με drone στην Καμπούλ
Από την επίθεση σκοτώθηκαν 7 άμαχοι αναφέρουν οι Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα

Στην καταδίκη της αμερικανικής επίθεσης με drone κατά οχήματος που φερόταν να είναι φορτωμένο με εκρηκτικά προχώρησαν οι Ταλιμπάν.
Εκπρόσωπος τους υποστήριξε πως δεν είχαν λάβει ενημέρωση για το επικείμενο χτύπημα, το οποίο – όπως είπε – προκάλεσε απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.
«Είναι παράνομο οι ΗΠΑ να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση σε άλλες χώρες.
Αν υπήρχε πιθανή απειλή στο Αφγανιστάν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί σε εμάς, όχι να γίνει μια αυθαίρετη επίθεση που προκάλεσε απώλειες μεταξύ αμάχων» υποστήριξε ο Zabihullah Mujahid, ο οποίος υποστήριξε ότι 7 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι ο καμικάζι προετοίμαζε για λογαριασμό του ISIS-K επίθεση με στόχο το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν.
Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες για θανάτους αμάχων από την χθεσινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο.
«Γνωρίζουμε ότι ακολούθησαν σημαντικές και ισχυρές εκρήξεις που προκλήθηκαν μετά την καταστροφή του αυτοκινήτου που υποδηλώνουν ότι μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα σε αυτό πιθανόν να προκάλεσε επιπλέον θύματα» ανέφερε η αμερικανική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης