Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Νεκρή μετά από τον εμβολιασμό με Pfizer

Νέα Ζηλανδία: Νεκρή μετά από τον εμβολιασμό με Pfizer
Αιτία του θανάτου της γυναίκας ήταν ότι παρουσίασε μυοκαρδίτιδα
Σχετικά Άρθρα

Τον πρώτο θάνατο πολίτη που συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, η άτυχη γυναίκα πέθανε από μυοκαρδίτιδα, η οποία αποτελεί μια σπάνια παρενέργεια που συνδέεται με τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer.
«Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στη Νέα Ζηλανδία όπου ένας θάνατος μετά τον εμβολιασμό, συνδέεται με το εμβόλιο της Pfizer» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας.
Το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία της γυναίκας, η οποία φέρεται να παρουσίαζε συννοσηρότητες που πιθανόν επιδείνωσαν την κατάστασή της μετά τον εμβολιασμό της.
Σημειώνεται πως η Pfizer έχει αναγνωρίσει ως παρενέργεια του εμβολιασμού, τη μυοκαρδίτιδα, αν και υποστηρίζει ότι αυτές οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες και πως σε κάθε περίπτωση τα οφέλη του εμβολιασμού είναι πολλαπλάσια του κινδύνου των παρενεργειών.
«Η Pfizer λαμβάνει πολύ σοβαρά όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που ενδεχομένως σχετίζονται με το εμβόλιο μας.
Παρακολουθούμε στενά όλα αυτά τα περιστατικά και συγκεντρώνουμε τις πληροφορίες έτσι ώστε να τις μοιραστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως» επισημαίνει η Pfizer.
Η Νέα Ζηλανδία είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι για έξι μήνες δεν είχε αναφέρει ούτε μια μόλυνση.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 53 κρούσματα του SARS-CoV-2, όλα στο Όκλαντ, την πολυπληθέστερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, με το σύνολο των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στο τρέχον ξέσπασμα στην κοινότητα να φθάνει τις 562.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης