Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Pfizer

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Pfizer
Από σήμερα η 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα προσφέρεται σε όλους
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όποιον είναι πλήρως εμβολιασμένος μειώνοντας το όριο ηλικίας για όσους το δικαιούνται στα 12 έτη.
"Από σήμερα η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα προσφέρεται σε όλους", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Hahma As, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer".

Ισχυρότερη η προστασία μετά την αναμνηστική δόση

Στο 95% ανέρχεται η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι νόσησης από covid-19 μόλις 16 ημέρες μετά την αναμνηστική τρίτη δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.
Όσον αφορά την προστασία από σοβαρή νόσηση, η αποτελεσματικότητα ανέρχεται στο 97%.
Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ενώ το επίπεδο των αντισωμάτων είναι σημαντικά υψηλότερο εντός επτά ημερών από την τρίτη δόση,  φαίνεται ότι φτάνουν στο αποκορύφωμά τους μετά από 16 ημέρες.
Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει αναμνηστική δόση από  την 1η Αυγούστου.
Από την Τρίτη, οι τρίτες δόσεις είναι διαθέσιμες σε όλους τους Ισραηλινούς άνω των 30 ετών.
Περισσότερο από το 70% των ατόμων άνω των 70 ετών έχουν έχει ήδη λάβει μια τρίτη δόση του εμβολίου.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στην covid την Τρίτη, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στατιστικά του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης -  το υψηλότερο ποσοστό μέχρι στιγμής στη διάρκεια του τέταρτου κύματος.
Από το βράδυ της Τετάρτης, υπήρχαν 75.403 ενεργά κρούσματα covid στο Ισραήλ, με 1.084 να νοσηλεύονται, 688 σε σοβαρή κατάσταση και 139 διασωληνωμένοι.
Την Τετάρτη το πρωί και το απόγευμα, 12 άτομα με covid έχασαν τη ζωή τους, ενώ 25 πέθαναν την Τρίτη και 20 πέθαναν τη Δευτέρα.

Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας στο Ισραήλ, οι αρχές τρέχουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την τρίτη δόση, καθώς σε μόλις μία εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία.
Καθώς διεξάγονται δημόσιες διαμάχες ς για τους μη εμβολιασμένους δασκάλους που υποχρεώνονται σε άδεια άνευ αποδοχών, το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι τα σχολεία δεν μπορούν να απαγορεύσουν την παρακολούθηση μαθητών για λόγους που σχετίζονται με την covid.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, οι μη εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα αναγκαστούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ για να μπουν στα σχολεία, αφού ο νόμος επιβάλλει ότι όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Οι γονείς που επιθυμούν να εισέλθουν στο σχολικό κτίριο θα πρέπει να επιδείξουν «Πράσινη κάρτα», όπως θα κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο.
Σε πόλεις που κατηγοριοποιούνται ως «κόκκινες» - με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και υψηλό ποσοστό θετικότητας - οι μαθητές θα επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκτός εάν το 70% του  εμβολιαστεί ή αναρρώσει από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης