Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ποινή κάθειρξης 31 ετών στην σύζυγο του δολοφονηθέντος Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη

Βραζιλία: Ποινή κάθειρξης 31 ετών στην  σύζυγο του δολοφονηθέντος Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη
Η Françoise de Souza Oliveira  διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Sergio Gomes, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Françoise de Souza Oliveira, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC.
Το πτώμα του Κ. Αμοιρίδη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η σύζυγός του, η Françoise de Souza Oliveira , διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Sergio Gomes, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη, καθοδηγούμενος από εκείνη.
Ο Sergio Gomes βρίσκεται στη φυλακή και εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών, ενώ ένας συγγενής του, ο Eduardo Moreira Tedeschi di Melo , κρίθηκε αθώος, αν και ήδη έχει εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.
Σημειώνεται ότι στο τέλος της δίκης, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ένας δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα «κτηνώδες».

Είχαν  συλληφθεί από την αρχή ως ύποπτοι

Η 40χρονη τότε σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί από την αρχή, αφού είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για το φόνο του Έλληνα πρέσβη.
Σημειώνεται ότο ο Κ. Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης το 2016, χρονιά που δολοφονήθηκε.
Είχε παντρευτεί την Βραζιλιάνα Françoise de Souza Oliveira το 2004 και είχαν αποκτήσει μια κόρη, η οποία όταν εκείνος δολοφονήθηκε το 2016 ήταν μόλις 10 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης