Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς να «εγκαταλείψουν» αμέσως το αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω «ειδικής απειλής»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς να «εγκαταλείψουν» αμέσως το αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω «ειδικής απειλής»
Σχεδόν 113.500 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα

Λίγες ώρες αφότου ο αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden είπε ότι ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς διοικητές των ΗΠΑ ότι νέα τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ του Αφγανιστάν προειδοποίησε για μια «συγκεκριμένη» και «αξιόπιστη πληροφορία για χτύπημα» στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν «αμέσως» την περιοχή.
Σε ειδική προειδοποίηση που εκδόθηκε νωρίς στις 29 Αυγούστου 2021 , η αμερικανική πρεσβεία σήμανε συναγερμό για πιθανή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ελάχιστες ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε περίπου 172 Αφγανούς, 13 Αμερικανούς στρατιώτες και δύο Βρετανούς υπηκόους.

Λόγω μιας συγκεκριμένης, αξιόπιστης απειλής, όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (HKIA), συμπεριλαμβανομένης της πύλης South (Airport Circle), του νέου Υπουργείου Εσωτερικών και της πύλης κοντά στο σταθμό τροφοδοσίας Panjshir στη βορειοδυτική πλευρά του αεροδρόμιου, θα πρέπει αμέσως να αποχωρήσουν.

Ο Biden από τις 28 Αυγούστου δήλωσε ότι παρά τις πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι μια επίθεση στο αεροδρόμιο είναι «πολύ πιθανή», οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εκκενώνουν τους εναπομείναντες Αμερικανούς και Αφγανούς συμμάχους.
Ωστόσο φαίνεται ότι η διαδικασία εκκένωσης έχει σταματήσει.
Σύμφωνα με το AP , οι δυτικοί ηγέτες αναγνώρισαν ότι η αποχώρησή τους θα σήμαινε ότι θα αφήσουν στο Αφγανιστάν μερικούς πολίτες τους και πολλούς ντόπιους που τους βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αν και οι περισσότεροι από τους συμμάχους τους έχουν μεταφερθεί οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να συνεχίσουν τις πτήσεις τους όλο το εικοσιτετράωρο μέχρι την προθεσμία, λέγοντας ότι 113.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις 14 Αυγούστου.
Η Βρετανία τερμάτισε τις πτήσεις εκκένωσης στις 28 Αυγούστου, αν και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να «κινήσει ουρανό και γη» για να μεταφέρει όσους κινδυνεύουν από τους Taliban.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Taliban υποστήριξε το Σάββατο 28/8 ότι οι δυνάμεις τους, κατέχουν κάποιες θέσεις εντός του αεροδρομίου και είναι έτοιμες να πάρουν ειρηνικά τον έλεγχο καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται, ωστόσο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Μετά το αμερικανικό χτύπημα με drones αναμένεται νέα τρομοκρατική επίθεση

Λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ σχεδίασαν και εξολόθρευσαν δύο τρομοκράτες του ISIS-K, οι οποίοι συντόνισαν την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο έδαφος συνεχίζεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο παραμένει υψηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης