Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel - Johnson - Rutte: Συμφώνησαν στην χορήγηση βοήθειας και σε κοινή προσέγγιση των Ταλιμπάν

Merkel - Johnson - Rutte: Συμφώνησαν στην χορήγηση βοήθειας και σε κοινή προσέγγιση των Ταλιμπάν

Η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Ολλανδίας συζήτησαν την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson και η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel συζήτησαν σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η χορήγηση διεθνούς βοήθειας αλλά και μια κοινή προσέγγιση εκ μέρους της G7 απέναντι στη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας αυτής.
Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες «είναι αποφασισμένοι να εργαστούν, στο πλευρό των άλλων ηγετών της G7, για να σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτη αναφορικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν» μια νέα κυβέρνηση στο Αφγανιστάν.
Ο Johnson επισήμανε ότι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αναγνώριση και συνεργασία με τους Ταλιμπάν είναι ότι εκείνοι θα επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση όσων επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα αλλά και θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Merkel συνομίλησε επίσης με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte.
Σύμφωνα με το γραφείο της, η ίδια, ο Johnson και ο Rutte συμφώνησαν ότι η οργάνωση της αναχώρησης των ξένων πολιτών, των ντόπιων που εργάστηκαν για ξένες κυβερνήσεις και των Αφγανών που χρήζουν προστασίας παραμένει κορυφαία προτεραιότητά τους.
«Το τέλος της επιχείρησης εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο» αυτών των τηλεφωνικών συνομιλιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Merkel, Stephan Seibert, σε ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης