Τελευταία Νέα
Διεθνή

'Ερευνα: Η ανοσία μετά από νόσηση με Covid είναι 13 φορές ισχυρότερη από των εμβολίων, έναντι της μετάλλαξης Delta

'Ερευνα: Η ανοσία μετά από νόσηση με Covid είναι 13 φορές ισχυρότερη από των εμβολίων, έναντι της μετάλλαξης Delta
Η ισραηλινή μελέτη έδειξε ότι οι εμβολιασμένοι ήταν 13 φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από εκείνους που είχαν μολυνθεί προηγουμένως, και 27 φορές πιο πιθανό να είναι συμπτωματικοί
Σχετικά Άρθρα

Ανατρέπει τα δεδομένα νέα μελέτη από το Ισραήλ που αποδεικνύει πως η φυσική μόλυνση προσφέρει πολύ καλύτερη ασπίδα προστασίας έναντι της παραλλαγής Delta από τα εμβόλια.
Η μελέτη χαρακτηρίστηκε από το Bloomberg ως "η μεγαλύτερη ανάλυση υπό πραγματικές συνθήκες που συγκρίνει τη φυσική ανοσία η οποία αποκτήθηκε από προηγούμενη μόλυνση, με την προστασία που παρέχεται από ένα από τα πιο ισχυρά εμβόλια που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή".
Η μελέτη αμφισβητεί περαιτέρω την αξιοπιστία της εξάρτησης από εμβόλια, δεδομένου ότι η μελέτη έδειξε ότι οι εμβολιασμένοι ήταν τελικά 13 φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από εκείνους που είχαν μολυνθεί προηγουμένως και 27 φορές πιο πιθανό να είναι συμπτωματικοί.

Σύγκριση πορείας 2,5 εκατομμυρίων Ισραηλινών

Η νέα ανάλυση βασίστηκε στη βάση δεδομένων των Υπηρεσιών Υγείας Maccabi και περιλαμβάνει περίπου 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς.
Η ομάδα των ερευνητών, με επικεφαλής τον Tal Patalon και τον Sivan Gazit στο KSM, το τμήμα έρευνας και καινοτομίας του συστήματος, διαπίστωσε σε δύο αναλύσεις ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και το πρώτο μισό του Αυγούστου, έξι έως 13 φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από τα μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως από τον κορονοϊό.
Σε μια ανάλυση, συγκρίνοντας περισσότερα από 32.000 άτομα στο σύστημα υγείας, ο κίνδυνος εμφάνισης συμπτωματικού COVID-19 ήταν 27 φορές υψηλότερος μεταξύ των εμβολιασμένων και ο κίνδυνος νοσηλείας οκτώ φορές υψηλότερος.
Ως η πρώτη χώρα που πέτυχε ευρεία κάλυψη από το εμβόλιο, το Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε μια αδιανόητη κατάσταση: οι καθημερινοί αριθμοί κρουσμάτων έχουν φτάσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ καθώς η παραλλαγή Delta διαπερνά την προστασία των εμβολίων σαν ένα καυτό μαχαίρι που κόβει βούτυρο.
Τουλάχιστον, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι καλά νέα για ασθενείς που έχουν ήδη πολεμήσει με επιτυχία τον COVID, αλλά δείχνουν την πρόκληση να βασίζονται αποκλειστικά σε εμβολιασμούς για να περάσουν την πανδημία.
"Αυτή η ανάλυση κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι μόλυνσης, συμπτωματικών ασθενειών και νοσηλείας λόγω της παραλλαγής δέλτα", ανέφεραν οι ερευνητές.

Περιορισμένη η ανοσία

Δυστυχώς, η μελέτη έδειξε επίσης ότι οποιαδήποτε προστασία είναι χρονικά περιορισμένη.
Η προστασία που προσφέρεται από τη φυσική μόλυνση μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως και η προστασία που παρέχεται από τα εμβόλια: Ο κίνδυνος νόσησης από την παραλλαγή Delta παρά την χορήγηση του εμβολίου είναι 13 φορές υψηλότερος από τον κίνδυνο που θα είχε κάποιος να νοσήσει δεύτερη φορά, όταν εμφανίστηκε η αρχική ασθένεια τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2021.
Αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από τον κίνδυνο για άτομα που ήταν άρρωστα νωρίτερα στο ξέσπασμα της πανδημίας.
Επιπλέον, η χορήγηση ενός μόνο εμβολίου σε όσους είχαν μολυνθεί προηγουμένως φαίνεται επίσης να ενισχύει την προστασία τους.
Ωστόσο, τα δεδομένα δεν μας λένε τίποτα για τα μακροπρόθεσμα οφέλη των αναμνηστικών δόσεων.
Αυτά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν προσφέρουν προστασία κοντά στο 90%+ που είχε διαφημιστεί αρχικά από τον FDA μετά την έγκριση έκτακτης ανάγκης που έλαβαν.
Άλλες μελέτες διαπιστώνουν ότι οι επιβλαβείς παρενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA είναι επίσης πιο διαδεδομένες από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.
Διαβάστε την μελέτη εδώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης