Διεθνή

Κορωνοϊός - βρετανική έρευνα: Η παραλλαγή Delta διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με την Alpha

Κορωνοϊός - βρετανική έρευνα: Η παραλλαγή Delta διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με την Alpha
Σύμφωνα με την έρευνα, η παραλλαγή Delta οδηγεί σε μεγαλύτερη πίεση στα συστήματα υγείας, κυρίως επειδή πλήττει περισσότερο τους ανεμβολίαστους και τους ευπαθείς

Υπερδιπλάσιο κίνδυνο, που είναι κατά 2 με 3 φορές μεγαλύτερος, να χρειαστούν νοσηλεία, έχουν οι άνθρωποι που μολύνονται από την παραλλαγή Delta ("ινδική") του κορωνοϊού, σε σχέση με όσους αρρωσταίνουν από την παραλλαγή Alpha ("βρετανική"), σύμφωνα με μια νέα αγγλική μελέτη.
Ειδικότερα, στην έρευνα του οργανισμού δημόσιας υγείας Public Health England και του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Gavin Dabrera, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet Infectious Diseases", διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος επίσκεψης στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου λόγω Covid-19 είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερος στην περίπτωση της Delta σε σχέση με την Alpha , μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες από την αρχική λοίμωξη.
Τα ευρήματα της έρευνας, που διεξήχθη σε 43.338 άτομα διαγνωσμένα με κορωνοϊό μεταξύ 29 Μαρτίου και 23 Μαΐου 2021, υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Delta οδηγεί σε μεγαλύτερη πίεση στα συστήματα υγείας, ιδίως επειδή πλήττει περισσότερο τους ανεμβολίαστους και τους ευπαθείς.
«Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τη παραλλαγή Delta, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο, σε σχέση με όσους αρρώστησαν από την Alpha, με τα περισσότερα περιστατικά (της Delta) να αφορούν ανεμβολίαστους. Γνωρίζουμε ήδη ότι ο εμβολιασμός παρέχει εξαιρετική προστασία έναντι της Delta, γι' αυτό είναι ζωτικό όσοι δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, να τις κάνουν το συντομότερο δυνατό. Είναι επίσης σημαντικό όσοι έχουν συμπτώματα Covid-19, να μένουν σπίτι και να κάνουν μοριακό τεστ όσο γίνεται πιο γρήγορα», δήλωσε ο δρ Gavin Dabrera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης