Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έρχεται μαζικός εμβολιασμός παιδιών 12- 15 ετών από τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: Έρχεται μαζικός εμβολιασμός παιδιών 12- 15 ετών από τον Σεπτέμβριο
Θα είναι απαραίτητη η συγκατάθεση γονέων πριν τη χορήγηση εμβολίων στα παιδιά

Εντολή στην υγειονομική υπηρεσία της Αγγλίας να είναι έτοιμη για ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικιών από 12 έως 15 ετών από τον Σεπτέμβριο, εφόσον οι εμπειρογνώμονες δώσουν το πράσινο φως, δόθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε.
Η Βρετανία μέχρι τώρα δεν έχει ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 16 ετών.
Ωστόσο, ήδη μια πρώτη δόση εμβολίου έχει χορηγηθεί σε όλα τα παιδιά 16 και 17 ετών στην Αγγλία, αλλά και σε παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα, καθώς και σε όσα ζουν με άτομα με ανοσοκαταστολή.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ταχύτατα αυτούς τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό», εφόσον οι κυβερνητικοί σύμβουλοι εμβολιασμών συστήσουν την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών.
Οι σύμβουλοι σταθμίζουν τις πιθανές βλάβες και τα οφέλη μιας τέτοιας επέκτασης των εμβολιασμών.
Ήδη, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας έχουν πει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και Moderna είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για άτομα ηλικιών μεταξύ 12 και 17 ετών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αγγλική υγειονομική υπηρεσία θα ξεκινήσει τη σύναψη συμβάσεων με παρόχους για να στελεχώσει και να εκπαιδεύσει προσωπικό για την χορήγηση εμβολίων σε παιδιά σχολικής ηλικίας ώστε να διασφαλίσει ότι οι ομάδες θα είναι έτοιμες να αρχίσουν να εμβολιάζουν παιδιά στα σχολεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, θα είναι απαραίτητη η συγκατάθεση γονέων πριν τη χορήγηση εμβολίων στα παιδιά.
Σημειώνεται ότι οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία καταρτίζουν μόνες τους την πολιτική υγείας, ενώ, όπως και στην Αγγλία, δεν προσφέρουν εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης