Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Το Παρίσι ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού – Μεταφέρθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι

Αφγανιστάν: Το Παρίσι ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού – Μεταφέρθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι

Η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Taliban

Ολοκληρώθηκαν από τη Γαλλία οι αεροπορικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σχεδόν 3.000 ανθρώπων από την Καμπούλ στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών.
Όπως ανακοίνωσε το Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής 27/8 ολοκλήρωσε τις αεροπορικές επιχειρήσεις της απεγκλωβισμού ανθρώπων που απειλούνταν από τους Taliban στην Καμπούλ.
Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Taliban ώστε να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.
«Η επιχείρηση Apagan, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ», ανακοίνωσε η Florence Parly στο Twitter, προσθέτοντας ότι «σχεδόν 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών» μεταφέρθηκαν στην Γαλλία.
Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, το Παρίσι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Tο Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με τους Taliban

Μάλιστα, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την υπουργό Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, σημείωσε ότι το Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με αξιωματούχους των Taliban στο Αφγανιστάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τώρα που ολοκληρώθηκε η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η γαλλική επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έπρεπε να τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής διότι δεν ήταν εξασφαλισμένη η ασφάλεια και επειδή η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη.

www.bankingnews.grLe Dri

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης