Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές για τα στρατιωτικά χρονικά των ΗΠΑ – Εν ενεργεία αντισυνταγματάρχης επέκρινε, στρατό και Biden στο Αφγανιστάν

Πρωτοφανές για τα στρατιωτικά χρονικά των ΗΠΑ – Εν ενεργεία αντισυνταγματάρχης επέκρινε, στρατό και Biden στο Αφγανιστάν
Είμαι πρόθυμος να τα τινάξω όλα στον αέρα για να πω στους ανωτέρους μου, απαιτώ λογοδοσία.
Σχετικά Άρθρα

«Απαιτώ λογοδοσία, οι χειρισμοί των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν λάθος» όχι αυτά τα λόγια δεν τα είπε, ένας συνταξιούχος στρατιωτικός – που συνηθίζεται – αλλά ένας ενεργεία αντισυνταγματάρχης πεζοναυτών που υπηρετεί στο Αφγανιστάν.
Ποια ήταν η κατάληξη άμεσα να του ζητηθεί η παραίτηση του.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι το σχέδιο που εκπόνησε η κυβέρνηση Biden για την έξοδο των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ήταν τουλάχιστον τραγικό και αποτυχημένο.
Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση με 160 νεκρούς εκ των οποίων 13 αμερικανούς στρατιώτες είναι η απόδειξη ότι οι ΗΠΑ έχοντας δαπανήσει σχεδόν 2,3 τρισεκ. δολάρια τα 20 χρόνια παρουσίας στο Αφγανιστάν… απέτυχαν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Αν και υπάρχουν άφθονα παραδείγματα συνταξιούχων και πρώην στρατιωτικών αξιωματικών που ζητούν δημόσια λογοδοσία από τη διοίκηση Biden για το πώς εξελίσσεται η τρομερά τραγική και έως τώρα απολύτως τραγική και αποτυχημένη κατάσταση στο Αφγανιστάν, είναι απίστευτα σπάνιο και σχεδόν ανήκουστο να βλέπουμε ένας εν ενεργεία αξιωματικός να επικρίνει την ηγεσία του Πενταγώνου δημοσίως.

Αλλά ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των πεζοναυτών το έκανε αυτό και το video που ανήρτησε έγινε viral με εκατομμύρια επισκέψεις.
Ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller έως τις 27 Αυγούστου 2021 ήταν διοικητής τάγματος πεζικού αλλά αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας επιβεβαιώθηκε ότι απαλλάχθηκε αμέσως από τα καθήκοντα του μετά τις δηλώσεις του.
«Είμαι πρόθυμος να τα τινάξω όλα για να πω στους ανώτερους μου «απαιτώ λογοδοσία», είπε ο αντισυνταγματάρχης στο βίντεο στο Facebook, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές σε διάφορες πλατφόρμες.

«Αγωνίζομαι 17 χρόνια.
Είμαι πρόθυμος να τα τινάξω όλα στον αέρα για να πω στους ανωτέρους μου, απαιτώ λογοδοσία.
Οι αποτυχίες και οι λάθος στρατηγικές στο Αφγανιστάν οδήγησαν στον θάνατο αμερικανούς στρατιώτες.

Μετά τους τραγικούς θανάτους 13 Αμερικανών στρατιωτών και περισσότερων από 160 Αφγανών κατά την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller θρυμματίζει την «αναξιοπρέπεια» της ανώτατης ηγεσίας του στρατού , αμφισβητώντας στο σύνολο της την λανθασμένη προσπάθεια αποχώρησης και εκκένωσης.
«Όλα αυτά σημαίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν πεθάνει μάταια» στον πόλεμο που έχει κρατήσει 20 χρόνια στο Αφγανιστάν.

Το επίκεντρό του στην καυστική κριτική ήταν να αμφισβητήσει αν η ηγεσία του αμερικανού στρατού αντέδρασε στην απόφαση του Προέδρου Biden αφού γνώριζαν ότι μια τέτοια αποχώρηση από το Αφγανιστάν θα οδηγούσε σε χάος, καταστροφή όπως συμβαίνει τραγικά τώρα ...

«Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε στο Αφγανιστάν για πάντα, αλλά λέω: Κάποιος από εσάς παρουσίασε την πραγματική κατάσταση όπως έχει στο τραπέζι για να πει… είναι κακή ιδέα να εκκενώσεις το αεροδρόμιο Μπαγκράμ, μια στρατηγική αεροπορική βάση, πριν εκκενώνουμε όλο τον στρατό στο Αφγανιστάν.
Το έκανε κανείς αυτό;
Και αφού δεν σκεφτήκατε να το κάνετε αυτό, κάποιος σήκωσε το χέρι του να πει κάναμε λάθος.
«Ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller ρώτησε περαιτέρω.
Αυτό που καθιστά το σύντομο βίντεο πρωτοφανές είναι επίσης ότι είναι με στολή, κάθεται στο βασικό του γραφείο, διατυπώνει «πολιτικό λόγο» που είναι ενάντια στον κώδικα του στρατού.
Ο επί 17 έτη αξιωματικός προφανώς και το γνωρίζει αυτό, όπως παραδέχτηκε αργότερα σε ένα σύντομο μήνυμα του.
….Ο ίδιος ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller κάνει ακριβώς αυτό και τώρα πληρώνει το τίμημα.

Το Politico και άλλα μέσα επιβεβαίωσαν ότι όχι μόνο ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του μέσα σε 24 ώρες, ενώ αναλαμβάνονται ενέργειες που θα οδηγήσουν σε πλήρη απαλλαγή από την υπηρεσία, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ κατά τα ελληνική πρότυπα ή UCMJ κατά τα αμερικανικά.

«Βρίσκομαι στο Πεζικό για 17 χρόνια.
Ξεκίνησα την περιοδεία μου με τον Victor 1-8, αυτή είναι η η μονάδα που διασφαλίζει την περιμετρική ασφάλεια και αντιμετωπίζει το χάος που συμβαίνει τώρα στο Αφγανιστάν» εξήγησε ο Scheller στο βίντεο.
Ο ίδιος, ήταν διοικητής της Σχολής Πεζικού Ανατολής (SOI-EAST) στο Camp Lejeune, στη Βόρεια Καρολίνα.

Το βίντεο ξεσήκωσε τους πάντες από κορυφαίους διοικητές πεζοναυτών μέχρι τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τους για τις αποτυχίες στο Αφγανιστάν που οδήγησαν σε παράλογους θανάτους.

«Έχουμε όμως έναν υπουργό Άμυνας που κατέθεσε στο Κογκρέσο τον Μάιο ότι οι αφγανικές δυνάμεις εθνικής ασφάλειας θα μπορούσαν να αντέξουν την επέλευση των Taliban».
«Έχουμε διοικητικές των ενόπλων δυνάμεων που υποτίθεται ότι συμβουλεύουν τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
Έχουμε έναν διοικητή πεζοναυτών.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι συμβουλεύουν»

Ποια είναι η πραγματικότητα;

1) Ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller έχει ουσιαστικά 100% δίκιο.

2)Ακόμη και χωρίς video εάν τα έλεγε στους ανωτέρους του χωρίς δημόσια προβολή, πάλι θα τον έδιωχναν από το στράτευμα.

3)Αλλά το πρότυπο έχει αλλάξει.
Ο νέος κανόνας είναι τώρα στρατιωτικός εν ενεργεία να ασκεί κριτική για τα λάθη που έγιναν.

Εάν τα πράγματα συνεχίσουν να κατρακυλούν στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν τις επόμενες μέρες, πιθανόν με περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις θα μπορούσε το αμερικανικό κοινό να παρακολουθήσει περισσότερες τέτοιες συμβολικές πράξεις «ανταρσίας» ενάντια στα απαράδεκτα λάθη της διοίκησης Biden.
Όπως και να το κάνουμε όλος ο πλανήτης έχει αναγνωρίσει ότι η διαδικασία εκκένωσης στο Αφγανιστάν ήταν παταγωδώς αποτυχημένη.
ltcolscheller.png

280821SCHELLERphoto02.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης