Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και ρεκόρ για τη Wall Street μετά την ομιλία Powell: Στο +0,7% ο Dow Jones - Τέλος του 2021 ξεκινά η μείωση του QE

Κέρδη και ρεκόρ για τη Wall Street μετά την ομιλία Powell: Στο +0,7% ο Dow Jones - Τέλος του 2021 ξεκινά η μείωση του QE
Τέλος του 2021 η έναρξη του tapering, αλλά αμετάβλητα επιτόκια
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, σημειώνοντας ιστορικά υψηλά, με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να δηλώνει στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole ότι «βλέπει» μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του 2021.
Ο Powell εκτίμησε, ωστόσο, ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα στο τρέχον εύρος 0%-0,25%.

Ο επικεφαλής της Fed τόνισε ότι η οικονομία έχει φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο όπου δεν χρειάζεται πλέον τόσο μεγάλη στήριξη, ωστόσο σημείωσε ότι η οικονομία έχει να διανύσει ακόμη "πολύ δρόμος” προτού να έρθει η ώρα για την αύξηση των επιτοκίων.
Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η αγορά είναι αρκετά βέβαιη για την οικονομική ανάκαμψη, ωστε να «αντέξει» το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Fed στην πολυαναμενόμενη ομιλία του. 

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,69% στις 35,455 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,88% στις 4.509 μονάδες. 
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,23% στις 15.129 μονάδες.


ΗΠΑ: Σε υψηλά 30 ετών παρέμεινε ο PCE


Άνοδο 0,3% σημείωσε ο δομικός δείκτης προσωπικών δαπανών (PCE), τον οποίο παρακολουθεί η Fed για να καθορίσει τη νομισματική της πολιτική, τον Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Σε ετήσια βάση ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 3,6%, στα ίδια επίπεδα του Ιουνίου, όταν είχε ενισχυθεί σε υψηλό 30 ετών.
Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,2%.

ΗΠΑ: Στα 86,3 δισ. δολ. υποχώρησε το εμπορικό έλλειμμα

Στα 86,3 δισ. δολάρια υποχώρησε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, σημειώνοντας πτώση 6,2% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.
Οι εξαγωγές αγαθών ανήλθαν στα 147,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων μειώθηκαν κατά 3,4 δισ. δολάρια, στα 233,9 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης