Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Ερευνητές δημιούργησαν ειδική μάσκα εξουδετέρωσης του κορωνοϊού

Μεξικό: Ερευνητές δημιούργησαν ειδική μάσκα εξουδετέρωσης του κορωνοϊού
Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πειραματικά ότι ανάλογα με το φορτίο του ιού στα δείγματα των ασθενών με κορωνοϊό, ο ιός εξαλείφθηκε δύο με οκτώ ώρες μετά την είσοδο του δείγματος στο στρώμα χαλκού-ασημιού
Ειδική υφασμάτινη μάσκα με νανοΐνες ασημιού και χαλκού εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές της, ερευνητές του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικό (UNAM).
«Σε συνεργασία με το μητροπολιτικό νοσοκομείο Χουάρεθ, η ομάδα του εθνικού πανεπιστημίου απέδειξε ότι οι νανοΐνες χαλκού και ασημιού αδρανοποιούν τον SARS-CoV-2» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφημερίδα του Πανεπιστημίου.
Η μάσκα, που ονομάζεται SakCu, αποτελείται από τρία στρώματα, το εξωτερικό και το εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, ενώ το μεσαίο είναι φτιαγμένο από στρώματα ασημιού και χαλκού επικαλυμμένο από προπυλένιο.
Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πειραματικά ότι ανάλογα με το φορτίο του ιού στα δείγματα των ασθενών με κορωνοϊό, ο ιός εξαλείφθηκε δύο με οκτώ ώρες μετά την είσοδο του δείγματος στο στρώμα χαλκού-ασημιού.
Η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της και μπορεί να πλυθεί έως 10 φορές χωρίς να χάσει τις ιδιότητές της.
Ακόμα και αν κάποιος πετάξει τη μάσκα χωρίς τις απαραίτητες προβλέψεις, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού καθώς δεν παραμένει μολυσμένη.
Το πανεπιστήμιου εξετάζει τη μαζική παραγωγή της μάσκας, σημειώνοντας ότι για την ώρα μπορεί να παράγει 200 μάσκες καθημερινά.
Η μάσκα σύντομα θα πωλείται σε μικρές ποσότητες στο κατάστημα του UNAM.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης