Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Αδύνατο να απομακρυνθούν όλοι οι Αφγανοί έως τις 31/8 – Απομακρύνθηκαν πάνω από 100.000

Λευκός Οίκος: Αδύνατο να απομακρυνθούν όλοι οι Αφγανοί έως τις 31/8 – Απομακρύνθηκαν πάνω από 100.000
Μεσίστιες οι σημαίες έως και τις 30 Αυγούστου για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι αδύνατο να απομακρυνθούν όλοι οι Αφγανοί έως τις 31 Αυγούστου, όταν και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση όλων των αμερικανικών και ξένων στρατευμάτων, διατύπωσε ο Λευκός Οίκος.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, Jen Psaki, αναγνώρισε ότι θα είναι αδύνατον να απομακρυνθεί κάθε Αφγανός που θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα του εντός της προθεσμίας για την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από την Καμπούλ, ως την 31η Αυγούστου.
Ωστόσο, η Psaki υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμιά προθεσμία όσον αφορά τη δέσμευση της Ουάσινγκτον να βοηθήσει κάθε Αμερικανό που το επιθυμεί να φύγει από το Αφγανιστάν, ακόμη και μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού.
Όπως είπε, από τις 14 Αυγούστου έως και σήμερα, έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν περισσότεροι από 100.000 πολίτες.
«Από τη 14η Αυγούστου, οι ΗΠΑ απομάκρυναν και βοήθησαν στην απομάκρυνση περίπου 100.100 ανθρώπων» ανέφερε η Psaki, αναφέροντας πως η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια ως και την 30ή Αυγούστου σε ένδειξη πένθους και για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της επίθεσης στην Καμπούλ.
«Σε ένδειξη σεβασμού, από σήμερα η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους (...) ως τη δύση του ηλίου την 30ή Αυγούστου, προς τιμή των θυμάτων των παράλογων βίαιων ενεργειών στην Καμπούλ» επεσήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης