Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden αποκάλυψε ότι είχαν δώσει λίστα πολιτών… στους Taliban - Απέτυχε στο Αφγανιστάν η Αμερική, δαπάνησε 2,3 τρισ. δολ.

Ο Biden αποκάλυψε ότι είχαν δώσει λίστα πολιτών… στους Taliban - Απέτυχε στο Αφγανιστάν η Αμερική, δαπάνησε 2,3 τρισ. δολ.
O αμερικανός Πρόεδρος Biden έδωσε μια σουρεαλιστική συνέντευξη τύπου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι μπορεί οι αμερικανικές δυνάμεις να ενημέρωναν τους Taliban για το ποιοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Σχετικά Άρθρα

H πολιτική των αμερικανών στο Αφγανιστάν απέτυχε παταγωδώς, έχοντας ξοδέψει 2,3 τρισεκ. δολάρια και τελικά το ISIS αποδείχθηκε ότι παραμένει ενεργό προκαλώντας αιματοχυσία με την νέα πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με δεκάδες νεκρούς.
O αμερικανός Πρόεδρος Biden έδωσε μια σουρεαλιστική συνέντευξη τύπου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι μπορεί οι αμερικανικές δυνάμεις να ενημέρωναν τους Taliban για το ποιοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Ο Biden επικρίνεται για προχειρότητα και ανικανότητα.
Η μελέτη Costs of War του Πανεπιστημίου Brown είναι αποκαλυπτική δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Η έκθεση διαπίστωσε ότι από την εισβολή του 2001, η Ουάσινγκτον έχει δαπανήσει πάνω από 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο.
Τα 2,3 τρισεκ. δολάρια σημαίνει 11,5 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος.
Οι δαπάνες περιλαμβάνουν δραστηριότητες τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Πακιστάν και χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες.
Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για τον πόλεμο, ο οποίος είναι λίγο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Ο προϋπολογισμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσθέτει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου ανέρχονται σε 433 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι εκτιμώμενες πληρωμές τόκων για δάνεια ανέρχονται σε 532 δισεκατομμύρια δολάρια και οι δαπάνες για τη φροντίδα των βετεράνων του πολέμου ανέρχονται σε 233 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ουσιαστικά 2,3 τρισεκ. δολάρια οι ΗΠΑ τα πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων.
costofwarBN.png
Το Politico εκθέτει την κυβέρνηση Biden... 

Κατά τη διάρκεια της σουρεαλιστικής συνέντευξης Τύπου αργά την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ο Biden δεν αρνήθηκε την πληροφορία ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν ονόματα Αμερικανών στους Taliban, λέγοντας "μπορεί να υπήρξε".'
"Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο στρατός μας επικοινώνησε με τους στρατιωτικούς ομολόγους των Taliban λέγοντας ότι αυτό το λεωφορείο που περνάει ... αποτελείται από την ακόλουθη ομάδα ... αφήστε το να περάσει", είπε ο πρόεδρος.
«Ναι, υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις».
Ο Biden πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τις γνώσεις του, το «μεγαλύτερο μέρος αυτής της ομάδας» έχει αφεθεί να περάσει, αλλά δεν μπορεί να πει με «βεβαιότητα» ότι υπήρχε μια λίστα με ονόματα που δόθηκαν στους Taliban.
Εν ολίγοις, ναι, η κυβέρνηση Biden παρέδωσε «λίστες για εκτέλεση» στους Τaliban.

Τι αποκαλύπτεται

Η 26η Αυγούστου θα μείνει ανεξίτηλη στην κυβέρνηση Biden, είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης στρατηγικής που έχουν ακολουθήσει στο Αφγανιστάν, το σχέδιο αποχώρησης έχει πλήρωαποτύχει. 
 Το Politico ανέφερε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden στην Καμπούλ έδωσαν στους Taliban μια λίστα με ονόματα Αμερικανών πολιτών, κατόχων πράσινων καρτών και Αφγανών συμμάχων για να επιτρέψουν την είσοδο τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, προκαλώντας οργή γιατί ουσιαστικά οι αμερικανοί παρέδωσαν λίστα...στόχων για τους τρομοκράτες Taliban και ISIS.
"Βασικά, απλώς έβαλαν όλους αυτούς τους Αφγανούς σε μια λίστα για να δολοφονηθούν", δήλωσε στρατιωτικός, είναι πρωτοφανές.

Μετά την πτώση της Καμπούλ, τις πρώτες ημέρες της εκκένωσης, η κοινή στρατιωτική και διπλωματική ομάδα συντονισμού των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο έδωσε στους Taliban μια λίστα ατόμων που οι ΗΠΑ είχαν σκοπό να απομακρύνουν.
Αυτά τα ονόματα περιλάμβαναν Αφγανούς που υπηρέτησαν παράλληλα με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου και ζήτησαν ειδικές βίζες μεταναστών στην Αμερική.
Οι Αμερικανοί πολίτες, οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα και οι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι αναφέρονταν στις λίστες αυτές.

Η παράξενη αυτή απόφαση που αποκαλύφθηκε από τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους και το Κογκρέσο, είχε ως στόχο «να επισπεύσει την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από το Αφγανιστάν καθώς ξέσπασε χάος στην πρωτεύουσα αφού οι Taliban απέκτησαν τον έλεγχο της χώρας».

Αλλά η απόφαση να δοθούν συγκεκριμένα ονόματα στους Taliban, που τις τελευταίες ημέρες έχουν ήδη δολοφονήσει βάναυσα πολλούς Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ έχει εξοργίσει την Γερουσία αλλά και τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ.

Δυστυχώς η ανίκανη κυβέρνηση Biden για πολλοστή φορά απέτυχε στον ρόλο της και ειδικά στο Αφγανιστάν φέρει ακέραιη την ευθύνη... ωστόσο ο Biden κατηγόρησε τον Trump ότι ευθύνεται... ότι κυβερνάει 8 μήνες τις ΗΠΑ ο Biden μλλον το λησμόνησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης