Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στα βρετανικά σούπερ μάρκετ - Brexit και πανδημία προκαλούν τεράστιες ελλείψεις προϊόντων

Συναγερμός στα βρετανικά σούπερ μάρκετ - Brexit και πανδημία προκαλούν τεράστιες ελλείψεις προϊόντων
Η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων έχει διαταραχθεί από την έλλειψη οδηγών φορτηγών και εργατικού δυναμικού γενικά
Στα χαμηλότερα επίπεδα επίπεδα της πρόσφατης ιστορίας κινείται ο εφοδιασμός των προϊόντων στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, όπως επιβεβαιώνει και ο Steve Murrells, διευθύνων σύμβουλος του Co-operative Group στους Times.
Η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων έχει διαταραχθεί από την έλλειψη οδηγών φορτηγών και εργατικού δυναμικού γενικά, ενώ ο Murrells, κατηγόρησε και το Brexit για την εικόνα που εμφανίζει η αλυσίδα εφοδιασμού.

Έλλειψη οδηγών

Η βιομηχανία οδικών μεταφορών αναφέρει ότι υπάρχει σήμερα έλλειμμα περίπου 90.000 οδηγών.
Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της λιανικής λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων Ισλανδία, Richard Walker, δήλωσε στο BBC ότι εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα τώρα, θα μπορούσε να επηρεάσει τις πολύ σημαντικές προμήθειες των Χριστουγέννων.
"Η έλλειψη οδηγών επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων σε καθημερινή βάση και οδηγεί σε ελλείψεις στα ράφια", δήλωσε ο Walker.
«Ακυρώσαμε τις παραδόσεις για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, περίπου 30 με 40 παραδόσεις την ημέρα.»
Την ίδια ώρα, οι βιομηχανικοί όμιλοι λένε ότι η εκπαίδευση για νέους οδηγούς διαρκεί μήνες, ενώ σύμφωνα με τον Walker τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ήταν μια «αυτοτραυματική πληγή», από τον χειρισμό του Brexit, «που προκλήθηκε από την αδυναμία της κυβέρνησης να εκτιμήσει τη σημασία των οδηγών HGV και τη δουλειά που κάνουν για εμάς».

Κίνητρα για νέους οδηγούς

Οι έμποροι λιανικής έχουν αρχίσει να προσφέρουν κίνητρα για να προσελκύσουν τους οδηγούς.
Η Tesco προσφέρει στους οδηγούς φορτηγών ένα μπόνους συμμετοχής 1.000 στερλινών, ενώ οι Morrisons και Co-op έχουν δηλώσει ότι θα εκπαιδεύσουν εκ νέου το προσωπικό τους για να γίνουν οδηγοί φορτηγών.
Άλλα μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των McDonalds, Nandos και Subway, έχουν πληγεί από προβλήματα εφοδιασμού τις τελευταίες ημέρες, που οφείλονται σε έλλειψη εργατικού δυναμικού σε διάφορους κλάδους.
Υπάρχει επίσης μια ευρύτερη έλλειψη εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών συσκευασίας κρέατος και συλλογής φρούτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης